Madeleine marmorate

Gustări
Foarte ușor
3 h 23 m
193 Kcal

Dacă vă plac madeleinele, încercați și varianta vanilie și ciocolată. Detaliile rețetei mai jos↓

Ingrediente

20

Pentru aproximativ 40 de madeleine:

Cost estimat: 3.21 (0.16€/porție)

Materiale

  • forma de Madeleines
  • folie alimentară
  • 1 pungă de patiserie (optional)
  • 1 scobitoare de lemn

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare3 ore
Gătire8 min
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 1Se amestecă ouăle cu zahărul, fără să faceți spumă. Adăugați laptele și amestecați.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 2Cerneți făina și praful de copt și încorporați totul bine. Adăugați untul topit și amestecați bine.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 3Împărțiți aluatul în jumătat și puneți in 2 castroane. În cel de-al doilea castron, adăugați pudra de cacao neîndulcită și amestecați bine. Infoliați cele două boluri și dați-le la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 4Transferați aluatul simplu într-o pungă de patiserie. Începeți prin a pune câte o linguriță din alatul cu ciocolată în fiecare cavitate a formei de madeleine, unsă în prealabil.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 5Finalizați umplerea cavităților cu aluatul simplu. Faceți o marmorare cu ajutorul unei scobitoare din lemn.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 6Se dă la cuptor pentru 3 minute la 230°C în regim de convecție naturala. Opriți cuptorul și lăsați madeleinele înăuntru încă 5 minute.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 7Se scot din cuptor si se desfac delicat cand s-au racit. Iată, madeleinele tale marmorate sunt gata!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 193Kcal
  • Carbo: 18.1g
  • Grăsimi: 11.7g
  • Grăsimi sat.: 7.3g
  • Proteine: 3.4g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 9.2g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (49g)

Echipamente de gătit

cuptor
microunde
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: