Petitchef

Flori de gheata cu perle de zahar

Altele
10 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Pentru aluat:

Pentru ornat:

Preparare

  • Se trec galbenusurile fierte printr-o sita si se bat spuma intr-un castron cu galbenusul proaspat, 100 g. zahar pudra si miezul de vanilie sau 2, 3 stropi de esenta de vanilie.
  • Untul, rece, se taie bucati si omogenizeaza cu faina; compozitia rezultata se amesteca cu crema de galbenusuri. Aluatul se infasoara in folie si se da la rece pentru minim 30 minute. Se intinde, apoi, pe o planseta tapetata cu faina.
  • Se incinge cuptorul la 200 grade. Se taie, cu o forma speciala, de floare :P, fursecuri-floare din aluatul intins la cca. 3-4 mm. grosime. Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se trece din cand in cand prin faina.
  • Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cca.10-12 minute . Se scot si se lasa sa se raceasca. Se amesteca zaharul pudra (150 g.) cu sucul de lamaie. Cu aceasta glazura se ung "florile". Se presara pe ele perle de zahar.

Rețete inrudite

YouTube

Placinta cu zahar


Poze

Flori de gheata cu perle de zahar
Flori de gheata cu perle de zahar - poza 2
Flori de gheata cu perle de zahar - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

26/02/2013

Foarte interesanta coca cu galbenusuri fierte......in rest, produsul finit, arata bine, imi place

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Clătite cu mere fără zahăr adăugat
Clătite cu mere fără zahăr adăugat
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu banane fara zahar - banana bread
Chec cu banane fara zahar - banana bread
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează