Flori de gheata cu perle de zahar
Ingrediente
10
Pentru aluat:
Pentru ornat:
Rețete inrudite
-
Placinta cu zahar
-
Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat
-
Fursecuri spiralate cu diamante
-
Carpaccio de pepene roșu: aperitivul răcoritor de vară
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Se trec galbenusurile fierte printr-o sita si se bat spuma intr-un castron cu galbenusul proaspat, 100 g. zahar pudra si miezul de vanilie sau 2, 3 stropi de esenta de vanilie.
- Untul, rece, se taie bucati si omogenizeaza cu faina; compozitia rezultata se amesteca cu crema de galbenusuri. Aluatul se infasoara in folie si se da la rece pentru minim 30 minute. Se intinde, apoi, pe o planseta tapetata cu faina.
- Se incinge cuptorul la 200 grade. Se taie, cu o forma speciala, de floare :P, fursecuri-floare din aluatul intins la cca. 3-4 mm. grosime. Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se trece din cand in cand prin faina.
- Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cca.10-12 minute . Se scot si se lasa sa se raceasca. Se amesteca zaharul pudra (150 g.) cu sucul de lamaie. Cu aceasta glazura se ung "florile". Se presara pe ele perle de zahar.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/02/2013
Foarte interesanta coca cu galbenusuri fierte......in rest, produsul finit, arata bine, imi place