Se toarna faina intr-un castron, se adauga apa si se amesteca cu mainile.
Lasati aluatul in bol, acoperiti-l cu un prosop curat si lasati-l sa se odihneasca timp de 20 minute
Apoi puneti aluatul intr-un bol de mixer, se adauga sare, drojdie si ulei.
Se framanta aluatul timp de aproximativ 10 minute.
Sa da forma unei mingi si se pune aluatul intr-un castron mare. Se acopera si se lasa sa creasca (aprox 2 ore) pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina si degazati-l repede. Apoi așezati aluatul pe tava de copt acoperita cu hartie de copt.
Intindeti aluatul tava dandu-i forma unui cerc. Intindeti putin cate putin pentru a nu se rupe aluatul. Pliati marginile pentru a face crusta. Puneti pe aluat tot ce va place si dati la cuptor pentru 12 minute la 210°C.
Daca doriti un aluat de pizza crocant: - Impartiti aluatul in 2; - lasati sa stea cel putin peste noapte in frigider, invelit in folie de plastic; - Apoi in loc sa-l intindeti, rulati aluatul in folie.