Cum sa faceti un aluat de pizza ?

Va invatam reteta aluatului de pizza de casa, astfel incat sa va puteti prepara pizza preferata de la A la Z
Ingrediente
6
Cost estimat: 0.53Euros€ (0.09€/porție)
Materiale
- mixer
Preparare
Preparare45 min
Gătire15 min
Se toarna faina intr-un castron, se adauga apa si se amesteca cu mainile.
Lasati aluatul in bol, acoperiti-l cu un prosop curat si lasati-l sa se odihneasca timp de 20 minute
Apoi puneti aluatul intr-un bol de mixer, se adauga sare, drojdie si ulei.
Se framanta aluatul timp de aproximativ 10 minute.
Sa da forma unei mingi si se pune aluatul intr-un castron mare. Se acopera si se lasa sa creasca (aprox 2 ore) pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina si degazati-l repede. Apoi așezati aluatul pe tava de copt acoperita cu hartie de copt.
Intindeti aluatul tava dandu-i forma unui cerc. Intindeti putin cate putin pentru a nu se rupe aluatul. Pliati marginile pentru a face crusta.
Puneti pe aluat tot ce va place si dati la cuptor pentru 12 minute la 210°C.
Observații
Daca doriti un aluat de pizza crocant:
- Impartiti aluatul in 2;
- lasati sa stea cel putin peste noapte in frigider, invelit in folie de plastic;
- Apoi in loc sa-l intindeti, rulati aluatul in folie.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 202Kcal
- Carbo: 32.6g
- Grăsimi: 4.9g
- Grăsimi sat.: 0.7g
- Proteine: 5.5g
- Fibre: 1.8g
- Zahăr: 0.9g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (85g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă