Puneti zaharul intr-o cratita si incalziti la foc mediu spre mic
Lasati sa se caramelizeze. Nu e nevoie de apa.
Pentru a amesteca si pentru a preveni formarea unor aglomerari, nu folositi o lingura sau o spatula, ci agitati usor cratita. Amestecarea cu o lingura poate duce la cristalizarea zaharului.
Aveti grija sa nu se arda!! In cazul in care emana un fum usor intepator, luati-l de pe foc imediat. Daca folositi un termometru de gatit, temperatura ar trebui sa fie intre 115 si 130 ° C maxim. Caramelul ar trebui sa aiba o culoare maro lucioasa. Daca este prea intunecata gustul va fi amar si daca e prea deschida nu va avea aroma.
Utilizati caramelul imediat intrucat se intareste Caramelul este gata!
Pentru a impiedica intarirea caramelului : Trebuie sa adaugati putina apa calda imediat ce este gata. Atentie e posibil sa sara stopi fierbinti! Altii adauga un pic de otet.
Cum sa curatati vasele de caramel:problema caramelului este ca se intareste cu viteza luminii! Solutia rapida si simpla este de a pune apa fierbinte in vase sau pe ustensile si caramelul se va dizolva.
Comentarii:
Super reteta