Cum sa faceti caramel?

Altele
Foarte ușor
10 min

Uneori lucrurile simple par complicate. Ca sa faci totusi caramel nu e chiar o stiinta. Noi va dam reteta. Am zis ca e si SIMPLA?

Ingrediente

1

Preparare

Preparare5 min
Gătire5 min
  • Cum sa faceti caramel? - Preparare etapa 1Puneti zaharul intr-o cratita si incalziti la foc mediu spre mic
  • Cum sa faceti caramel? - Preparare etapa 2Lasati sa se caramelizeze. Nu e nevoie de apa.
  • Cum sa faceti caramel? - Preparare etapa 3Pentru a amesteca si pentru a preveni formarea unor aglomerari, nu folositi o lingura sau o spatula, ci agitati usor cratita. Amestecarea cu o lingura poate duce la cristalizarea zaharului.
  • Cum sa faceti caramel? - Preparare etapa 4Aveti grija sa nu se arda!! In cazul in care emana un fum usor intepator, luati-l de pe foc imediat. Daca folositi un termometru de gatit, temperatura ar trebui sa fie intre 115 si 130 ° C maxim.
    Caramelul ar trebui sa aiba o culoare maro lucioasa. Daca este prea intunecata gustul va fi amar si daca e prea deschida nu va avea aroma.
  • Cum sa faceti caramel? - Preparare etapa 5Utilizati caramelul imediat intrucat se intareste
    Caramelul este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Pentru a impiedica intarirea caramelului : Trebuie sa adaugati putina apa calda imediat ce este gata. Atentie e posibil sa sara stopi fierbinti! Altii adauga un pic de otet.


Cum sa curatati vasele de caramel:problema caramelului este ca se intareste cu viteza luminii! Solutia rapida si simpla este de a pune apa fierbinte in vase sau pe ustensile si caramelul se va dizolva.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

andra_a2017_1

andra_a2017_1

Super reteta

abuz