Astazi am facut pentru prima data coji de portocala confiate si sunt tare mandra de mine :D Reteta mea este facuta pentru uz relativ frecvent, la modul ca nu puteti pastra juma’ de an in frigider cubuletele in borcan, va explic imediat de ce.
Reteta asta consta practic in coaja de lamaie amestecata cu portocala.
Pentru ca mie nu imi plac lucrurile complicate, am simplificat la maxim reteta. Data viitoare o s.o fac pe cea complexa.
Spalati bine de tot portocalele, le decojiti, luati cat se poate din partea alba de pe interior, taiati cubulete, puneti la fiert in 500 ml apa si lasati sa traga cateva clocote ca sa iasa amareala din coaja.
Scurgeti de apa si puneti la fiert siropul: restul de apa cu zaharul. Dupa ce au inceput sa fiarba adaugati cubuletele de coaja de portocala si cubuletele de portocala, lasati sa fiarba 20 de minute.
Coaja rasa de la lamai o amestecati cu 2 linguri de zahar.
Dupa ce a fiert coaja de portocala o puneti in borcan, puneti coaja de lamaie peste cea de portocala si le amestecati in borcan.
Coaja de lamaie nefiind fiarta, nu se recomanda sa tineti borcanul neatins luni de zile pentru ca este posibil sa nu reziste atat de mult. Turnati siropul peste coaja in borcan, lasati sa se raceasca si apoi puneti capacul si bagati la rece.
Cubuletele de portocala pe care le.ati pus la fiert or sa.si piarda din pulpa la fiert dar cand o sa folositi coaja puteti da ce a mai ramas din cubuletele de portocala la o parte.
Comentarii:
Excelent