Petitchef

Coji de Portocala confiate

Astazi am facut pentru prima data coji de portocala confiate si sunt tare mandra de mine :D Reteta mea este facuta pentru uz relativ frecvent, la modul ca nu puteti pastra juma’ de an in frigider cubuletele in borcan, va explic imediat de ce.

Reteta asta consta practic in coaja de lamaie amestecata cu portocala.

Altele
8 porții
20 min
35 min
Ușor

Ingrediente

8

Ai nevoie de:

Preparare

  • Pentru ca mie nu imi plac lucrurile complicate, am simplificat la maxim reteta. Data viitoare o s.o fac pe cea complexa.

    Spalati bine de tot portocalele, le decojiti, luati cat se poate din partea alba de pe interior, taiati cubulete, puneti la fiert in 500 ml apa si lasati sa traga cateva clocote ca sa iasa amareala din coaja.

    Scurgeti de apa si puneti la fiert siropul: restul de apa cu zaharul. Dupa ce au inceput sa fiarba adaugati cubuletele de coaja de portocala si cubuletele de portocala, lasati sa fiarba 20 de minute.

    Coaja rasa de la lamai o amestecati cu 2 linguri de zahar.
  • Dupa ce a fiert coaja de portocala o puneti in borcan, puneti coaja de lamaie peste cea de portocala si le amestecati in borcan.

    Coaja de lamaie nefiind fiarta, nu se recomanda sa tineti borcanul neatins luni de zile pentru ca este posibil sa nu reziste atat de mult. Turnati siropul peste coaja in borcan, lasati sa se raceasca si apoi puneti capacul si bagati la rece.

    Cubuletele de portocala pe care le.ati pus la fiert or sa.si piarda din pulpa la fiert dar cand o sa folositi coaja puteti da ce a mai ramas din cubuletele de portocala la o parte.
  • V.am pupat :*


Poze

Coji de Portocala confiate
Coji de Portocala confiate - poza 2
Coji de Portocala confiate - poza 3
Coji de Portocala confiate - poza 4
Coji de Portocala confiate - poza 5
Coji de Portocala confiate - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

02/01/2017

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Roșii confiate în friteuza cu aer
Roșii confiate în friteuza cu aer
2 porții
37 min
Foarte ușor
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Sangria cu citrice
Sangria cu citrice
10 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briouats, dulcele marocan
Briouats, dulcele marocan
15 porții
35 min
Ușor
4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează