Se sparge oul intr-un vas adanc, se pun deasupra doua linguri de faina si se subtiaza cu apa minerala adaugata putin cate putin.
Se mai adauga faina, se subtiaza iar cu apa minerala si se continua operatia pana cand se termina faina si apa minerala.
Se amesteca cu o lingura din lemn, pentru a se omogeniza bine, se mai adauga un praf de sare. Vasul se tine la rece o ora inainte de prajirea clatitelor.
Se unge o tigaie cu doua picaturi de ulei, dupa care se rastoarna aluat de clatite cat sa acopere fundul tigaii.
Se coace pe o parte, dupa care se intoarce clatita, se mai tine un minut si se pune pe o farfurie intinsa. Clatitele se coc la foc iute. Din compozitia data rezulta zece clatite.
Asta e reteta pe care o fac cel mai des si a doua este ca bat albusurile bezea si incorporez in compozitia de galbenusuri, faina, lapte (ori apa minerala) si ies la fel de pufoase.
Comentarii (47):
A fost ușor și rezultatul...peste așteptări. Recomand cu căldură.
Si sarea cand se pune ? :)))))
Foarte usor :)
Asta e reteta pe care o fac cel mai des si a doua este ca bat albusurile bezea si incorporez in compozitia de galbenusuri, faina, lapte (ori apa minerala) si ies la fel de pufoase.
Reteta este foarte buna ,dar mir mi-au iesit un pic mai multe clatite.
Bune
Delicios
Cea mai buna
Mulțumesc pentru rețetă
Cand amesteci aluatul bulele din apa minerala nu se sparg?