Clatite cu apa minerala sau sifon

Ingrediente
6
Preparare
Preparare15 min
Gătire10 min
- Se sparge oul intr-un vas adanc, se pun deasupra doua linguri de faina si se subtiaza cu apa minerala adaugata putin cate putin.
- Se mai adauga faina, se subtiaza iar cu apa minerala si se continua operatia pana cand se termina faina si apa minerala.
- Se amesteca cu o lingura din lemn, pentru a se omogeniza bine, se mai adauga un praf de sare. Vasul se tine la rece o ora inainte de prajirea clatitelor.
- Se unge o tigaie cu doua picaturi de ulei, dupa care se rastoarna aluat de clatite cat sa acopere fundul tigaii.
- Se coace pe o parte, dupa care se intoarce clatita, se mai tine un minut si se pune pe o farfurie intinsa. Clatitele se coc la foc iute. Din compozitia data rezulta zece clatite.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Adrian
A fost ușor și rezultatul...peste așteptări. Recomand cu căldură.
am gătit această rețetă
anonymous
Si sarea cand se pune ? :)))))
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte usor :)
am gătit această rețetă

Michaela81
Asta e reteta pe care o fac cel mai des si a doua este ca bat albusurile bezea si incorporez in compozitia de galbenusuri, faina, lapte (ori apa minerala) si ies la fel de pufoase.
am gătit această rețetă
anonymous
Reteta este foarte buna ,dar mir mi-au iesit un pic mai multe clatite.
am gătit această rețetă
anonymous
Bune
am gătit această rețetă
anonymous
Delicios
am gătit această rețetă
anonymous
Cea mai buna
am gătit această rețetă
Mihaela
Mulțumesc pentru rețetă
Laurentiu
Cand amesteci aluatul bulele din apa minerala nu se sparg?
Punctează această reţetă