Amestecam faina cu praful de copt sau amoniac, si adaugam in centrul ei, vinul alb, uleiul, anasonul si zaharul. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact si elastic. Daca mai este nevoie, mai adaugam 2-3 linguri de vin.
Lasam aluatul la frigider pentru 1 ora dupa care il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm si taiem cu o forma biscuitii. Luam cate un biscuite si il trecem prin zahar tos apoi il asezam in tava cu partea data prin zahar in sus.
Ii coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute. Ii scoatem din cuptor si i servim.
Dupa ce se racesc, acesti biscuiti devin friabili. Original, se servesc inmuiati in vin, lapte, cafea, ceai dar daca lasati aluatul la frigider pentru mai mult timp, raman moi si dupa ce se racesc.
Ultima data cand i-am facut, am lasat aluatul invelit in folie de plastic, 3 zile la frigider.
Au iesit foarte pufosi si buni desi eu prefer varianta crocanta. Puteti inlocui vinul alb cu vin rosu dar va sfatuiesc sa nu renuntati la anason pentru ca isi pierd gustul caracteristic.
Cu praf de copt ies mai putin crocanti decat cu amoniac. Asa ca va recomand amoniacul pentru niste biscuitei cu adevart crocanti. A folosit amoniac de la Dr. Oetker, la plic de 7 grame, cumparat de la magazinul romanesc.
Comentarii:
Ii voi face si eu.
Salivez deja !
Are vin,pentru copii nu sunt buni