Bezea italiana-merengue italian

Bezea italiana-merengue italian
Altele
Ușor
35 min
173 Kcal

Un amestec de albus cu sirop de zahar. Acest amestec nu mai are nevoie de gatire si poate fi consumat ca atare. Perfecta pentru decorarea torturilor, checurilor si a altor prajituri.

Ingrediente

6
Cost estimat: 0.53 (0.09€/porție)

Materiale

  • termometru pentru gatit
  • Mixer

Preparare

Preparare30 min
Gătire5 min
  • Bezea italiana-merengue italian - Preparare etapa 1Puneti zaharul si apa intr-o cratita si aduceti la fierbere. Odata ce amestecul incepe sa fierba, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Bezea italiana-merengue italian - Preparare etapa 2In timp ce siropul se incalzeste, incepeti sa bateti albusurile de ou: acestea trebuie sa fie batute spuma. Odata ce siropul a atins 115° C se toarna in fir subtire peste albus in timp de mixerul bate.
  • Bezea italiana-merengue italian - Preparare etapa 3Apoi, lasati mixerul sa bata cu viteza mare. Merengue-ul va fi gata cand vasul care il contine nu mai este fierbinte. Aceasta operatiune poate dura aproximativ zece minute.
  • Bezea italiana-merengue italian - Preparare etapa 4Bezeaua italiana este gata, folositi-o imediat.

Punctează această reţetă

Observații

Albusul de ou: este mai bine sa folositi albus la temperatura camerei, intrucat se va bate mai bine. Ideal este sa separati albusurile de galbenusuri cu o zi inainte si sa le tineti in frigider intr-o cutie etansa pana la utilizare.
Siropul: Temperatura siropului trebuie sa ajunga neaparat la 115° C pentru a gati albul si a-i da textura de bezea pe care o iubim atat de mult. Chiar daca vi se pare ca este prea dulce, este recomandat sa nu schimbati proportiile acestei retete, care sunt ideale pentru textura perfecta a bezelei dumneavoastra.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 173Kcal
  • Carbo: 41.6g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 1.5g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 41.4g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (69g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: