Bezea italiana-merengue italian

Un amestec de albus cu sirop de zahar. Acest amestec nu mai are nevoie de gatire si poate fi consumat ca atare. Perfecta pentru decorarea torturilor, checurilor si a altor prajituri.
Ingrediente
6
Cost estimat: 0.53Euros€ (0.09€/porție)
Materiale
- termometru pentru gatit
- Mixer
Preparare
Preparare30 min
Gătire5 min
Puneti zaharul si apa intr-o cratita si aduceti la fierbere. Odata ce amestecul incepe sa fierba, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
In timp ce siropul se incalzeste, incepeti sa bateti albusurile de ou: acestea trebuie sa fie batute spuma. Odata ce siropul a atins 115° C se toarna in fir subtire peste albus in timp de mixerul bate.
Apoi, lasati mixerul sa bata cu viteza mare. Merengue-ul va fi gata cand vasul care il contine nu mai este fierbinte. Aceasta operatiune poate dura aproximativ zece minute.
Bezeaua italiana este gata, folositi-o imediat.
Observații
Albusul de ou: este mai bine sa folositi albus la temperatura camerei, intrucat se va bate mai bine. Ideal este sa separati albusurile de galbenusuri cu o zi inainte si sa le tineti in frigider intr-o cutie etansa pana la utilizare.
Siropul: Temperatura siropului trebuie sa ajunga neaparat la 115° C pentru a gati albul si a-i da textura de bezea pe care o iubim atat de mult. Chiar daca vi se pare ca este prea dulce, este recomandat sa nu schimbati proportiile acestei retete, care sunt ideale pentru textura perfecta a bezelei dumneavoastra.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 173Kcal
- Carbo: 41.6g
- Grăsimi: 0g
- Grăsimi sat.: 0g
- Proteine: 1.5g
- Fibre: 0g
- Zahăr: 41.4g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (69g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!