Petitchef

Bezea italiana-merengue italian

Un amestec de albus cu sirop de zahar. Acest amestec nu mai are nevoie de gatire si poate fi consumat ca atare. Perfecta pentru decorarea torturilor, checurilor si a altor prajituri.

Altele
6 porții
30 min
5 min
Ușor
173 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 0.53 (0.09€/porție)

Materiale

  • termometru pentru gatit
  • Mixer

Preparare

  • Etapa 1 - Bezea italiana-merengue italian
    Puneti zaharul si apa intr-o cratita si aduceti la fierbere. Odata ce amestecul incepe sa fierba, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Etapa 2 - Bezea italiana-merengue italian
    In timp ce siropul se incalzeste, incepeti sa bateti albusurile de ou: acestea trebuie sa fie batute spuma. Odata ce siropul a atins 115° C se toarna in fir subtire peste albus in timp de mixerul bate.
  • Etapa 3 - Bezea italiana-merengue italian
    Apoi, lasati mixerul sa bata cu viteza mare. Merengue-ul va fi gata cand vasul care il contine nu mai este fierbinte. Aceasta operatiune poate dura aproximativ zece minute.
  • Etapa 4 - Bezea italiana-merengue italian
    Bezeaua italiana este gata, folositi-o imediat.

Observații:

Albusul de ou: este mai bine sa folositi albus la temperatura camerei, intrucat se va bate mai bine. Ideal este sa separati albusurile de galbenusuri cu o zi inainte si sa le tineti in frigider intr-o cutie etansa pana la utilizare.
Siropul: Temperatura siropului trebuie sa ajunga neaparat la 115° C pentru a gati albul si a-i da textura de bezea pe care o iubim atat de mult. Chiar daca vi se pare ca este prea dulce, este recomandat sa nu schimbati proportiile acestei retete, care sunt ideale pentru textura perfecta a bezelei dumneavoastra.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 173Kcal
  • Carbo: 41.6g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 1.5g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 41.4g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (69g)


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Italian tiramisu - video reteta
Italian tiramisu - video reteta
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cum sa faceti merengue?
Cum sa faceti merengue?
10 porții
1 h 30 m
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Panettone sau cozonacul italian Panettone sau cozonacul italian Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează