Petitchef

Bagheta frantuzeasca/French baguette

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
289 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 0.59 (0.1€/porție)

Preparare

  • A pus toate ingredientele in masina de facut paine, in urmatoarea ordine: apa calduta, faina, sarea si drojdia uscata, si am pornit masina pe programul framantare si dospire .
  • Dupa dospire, scoatem aluatul din cuva masinii pentru paine, il rasturnam pe o planseta tapetata cu faina si il framantam usor, incercand sa scoatem toate bulele de aer! Apoi, punem aluatul intr-un bol acoperit cu folie alimentara si mai lasam la crescut inca o ora! Repetam procedura de doua ori, astfel incat aluatul sa stea la dospit trei ore.
  • Dupa dospire impartim aluatul in trei parti egale. Fiecare parte o intindem cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara. Si apoi rulam aluatul intr-un sul cu lungimea tavii in care urmeaza a fi coapte! Repetam procedeul si cu celelalte doua parti de aluat.
  • Pregatim tava de copt astfel: formam doua suluri din folie din aluminiu si le asezam la distanta egala unul de celalalt, la fel ca in imagine.
  • Apoi, asezam hartie de copt pe toata suprafata tavii! Asezam in tava sulurile din aluat, adica baghetele noastre si apoi le crestam cu un cutit pe diagonala. Mai lasam baghetele in tava la crescut pentru inca cel putin o jumatate de ora. Ungem baghetele cu putina apa, pentru a capata o crusta frumoasa, crocanta si dam baghetele la cuptorul incins la 220*C pentru 25-30 minute.
  • Le lasam sa se raceasca sau le putem servi si caldute! Sun perfecte pentu micul dejun, gustare, sandwich-uri si pentru orice alte mese.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 289Kcal
  • Carbo: 58.2g
  • Grăsimi: 0.8g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 9.8g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 1.6g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (135g)


Poze

Bagheta frantuzeasca/French baguette
Bagheta frantuzeasca/French baguette - poza 2
Bagheta frantuzeasca/French baguette - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana French toast sau friganele? French toast sau friganele?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează