A pus toate ingredientele in masina de facut paine, in urmatoarea ordine: apa calduta, faina, sarea si drojdia uscata, si am pornit masina pe programul framantare si dospire .
Dupa dospire, scoatem aluatul din cuva masinii pentru paine, il rasturnam pe o planseta tapetata cu faina si il framantam usor, incercand sa scoatem toate bulele de aer! Apoi, punem aluatul intr-un bol acoperit cu folie alimentara si mai lasam la crescut inca o ora! Repetam procedura de doua ori, astfel incat aluatul sa stea la dospit trei ore.
Dupa dospire impartim aluatul in trei parti egale. Fiecare parte o intindem cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara. Si apoi rulam aluatul intr-un sul cu lungimea tavii in care urmeaza a fi coapte! Repetam procedeul si cu celelalte doua parti de aluat.
Pregatim tava de copt astfel: formam doua suluri din folie din aluminiu si le asezam la distanta egala unul de celalalt, la fel ca in imagine.
Apoi, asezam hartie de copt pe toata suprafata tavii! Asezam in tava sulurile din aluat, adica baghetele noastre si apoi le crestam cu un cutit pe diagonala. Mai lasam baghetele in tava la crescut pentru inca cel putin o jumatate de ora. Ungem baghetele cu putina apa, pentru a capata o crusta frumoasa, crocanta si dam baghetele la cuptorul incins la 220*C pentru 25-30 minute.
Le lasam sa se raceasca sau le putem servi si caldute! Sun perfecte pentu micul dejun, gustare, sandwich-uri si pentru orice alte mese.