Petitchef

Focaccia, painea italiana cu rozmarin

Paine italiana plata, condimentata si foarte pufoasa. Nu veti rezista aromelor de ulei de masline si rozmarin.
Urmati pas cu pas etapele de pregatire ale foccaciei noastre de casa din video reteta de mai jos ↓↓

Acompaniamente
10 porții
2 ore
20 min
Ușor
245 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

10
Cost estimat: 1.78 (0.18€/porție)

Materiale

  • sucitor
  • foaie de copt
  • tava de copt
  • mixer

Preparare

  • Etapa 1 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    In castronul mixerului puneti faina, sarea, formati un locas in care puneti drojdia sfarmata (aveti grija pentru nu trebuie sa atinga sarea!) Adaugati ulei de masline si apa si framantati 5 minute.
  • Etapa 2 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Formati o minge din aluat si puneti-o pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament. Lasati 20 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 3 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Dupa acest timp, intindeti aluatul direct in tava. Lasati din nou timp de 20 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Dupa acest timp, faceti gauri in focaccia folosindu-va de degetele mainilor. Se amesteca uleiul de masline si apa si se agita cu o furculita sau cuun mini tel pentru a obtine o emulsie.
  • Etapa 5 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se toarna acest amestec peste focaccia si se intinde bine.
  • Etapa 6 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se presara rozmarinul si cristalele de sare peste focaccia si se lasă ultima oara la temperatura camerei timp de 20 de minute.
  • Etapa 7 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se coace 20 minute la 200°C.
  • Etapa 8 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Gata!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 245Kcal
  • Carbo: 35.3g
  • Grăsimi: 8.2g
  • Grăsimi sat.: 1.2g
  • Proteine: 6g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 1.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (94g)


Poze

Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin - poza 2
Focaccia, painea italiana cu rozmarin - poza 3
Focaccia, painea italiana cu rozmarin - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

06/02/2022

Foarte bine explicat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2019

Ok!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia decorata - focaccia art
Focaccia decorata - focaccia art
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Halloumi prăjită la tigaie - cu miere și rozmarin
Halloumi prăjită la tigaie - cu miere și rozmarin
2 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Caise umplute cu ton si rozmarin
Caise umplute cu ton si rozmarin
8 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin
Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Painea de casa - colectie de retete Painea de casa - colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează