Focaccia, painea italiana cu rozmarin

Acompaniamente
Ușor
2 h 20 m
245 Kcal

Paine italiana plata, condimentata si foarte pufoasa. Nu veti rezista aromelor de ulei de masline si rozmarin. Urmati pas cu pas etapele de pregatire ale foccaciei noastre de casa din video reteta de mai jos ↓↓

Ingrediente

10
Cost estimat: 1.78 (0.18€/porție)

Materiale

  • sucitor
  • foaie de copt
  • tava de copt
  • mixer

Preparare

Preparare2 ore
Gătire20 min
  • Focaccia, painea italiana cu rozmarin - Preparare etapa 1In castronul mixerului puneti faina, sarea, formati un locas in care puneti drojdia sfarmata (aveti grija pentru nu trebuie sa atinga sarea!) Adaugati ulei de masline si apa si framantati 5 minute.
  • Focaccia, painea italiana cu rozmarin - Preparare etapa 2Formati o minge din aluat si puneti-o pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament. Lasati 20 minute la temperatura camerei.
  • Focaccia, painea italiana cu rozmarin - Preparare etapa 3Dupa acest timp, intindeti aluatul direct in tava. Lasati din nou timp de 20 de minute la temperatura camerei.
  • Focaccia, painea italiana cu rozmarin - Preparare etapa 4Dupa acest timp, faceti gauri in focaccia folosindu-va de degetele mainilor. Se amesteca uleiul de masline si apa si se agita cu o furculita sau cuun mini tel pentru a obtine o emulsie.
  • Focaccia, painea italiana cu rozmarin - Preparare etapa 5Se toarna acest amestec peste focaccia si se intinde bine.
  • Focaccia, painea italiana cu rozmarin - Preparare etapa 6Se presara rozmarinul si cristalele de sare peste focaccia si se lasă ultima oara la temperatura camerei timp de 20 de minute.
  • Focaccia, painea italiana cu rozmarin - Preparare etapa 7Se coace 20 minute la 200°C.
  • Focaccia, painea italiana cu rozmarin - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 245Kcal
  • Carbo: 35.3g
  • Grăsimi: 8.2g
  • Grăsimi sat.: 1.2g
  • Proteine: 6g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 1.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (94g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte bine explicat

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Ok!

am gătit această rețetă
abuz