Paine italiana plata, condimentata si foarte pufoasa. Nu veti rezista aromelor de ulei de masline si rozmarin.
Urmati pas cu pas etapele de pregatire ale foccaciei noastre de casa din video reteta de mai jos ↓↓
In castronul mixerului puneti faina, sarea, formati un locas in care puneti drojdia sfarmata (aveti grija pentru nu trebuie sa atinga sarea!) Adaugati ulei de masline si apa si framantati 5 minute.
Formati o minge din aluat si puneti-o pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament. Lasati 20 minute la temperatura camerei.
Dupa acest timp, intindeti aluatul direct in tava. Lasati din nou timp de 20 de minute la temperatura camerei.
Dupa acest timp, faceti gauri in focaccia folosindu-va de degetele mainilor. Se amesteca uleiul de masline si apa si se agita cu o furculita sau cuun mini tel pentru a obtine o emulsie.
Se toarna acest amestec peste focaccia si se intinde bine.
Se presara rozmarinul si cristalele de sare peste focaccia si se lasă ultima oara la temperatura camerei timp de 20 de minute.
Comentarii:
Foarte bine explicat
Ok!