Petitchef

Dulce de leche - Petitchef

O reteta facuta cu un singur ingredient? Este imposibil ati spune! Va dovedim contrariul cu "Dulce de leche". Acasta crema latino-americana va fi perfecta pentru clatite, felii de paine prajita sau chiar biscuiti!

Acompaniamente
2 porții
1 min
1 oră
2 ore
Foarte ușor
5 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.02 (0.01€/porție)

Materiale

  • 1 cratita
  • 1 oala cu presiune - a se vedea categoria Sfaturi
  • 1 multi cooker-a se vedea categoria Sfaturi

Preparare

  • Etapa 1 - Dulce de leche - Petitchef
    Puneti cutia de lapte condensat indulcit intr-o cratita. Acoperiti cu apa si puneti capacul. Gatiti timp de 2 ore, verificand din cand in cand cutia, care trebuie ramana cufundata in apa.
  • Etapa 2 - Dulce de leche - Petitchef
    Scoateti cutia din cratita si lasati-o sa se raceasca timp de o ora. Turnati continutul intr-un borcan de gem steril cu capac.
  • Etapa 3 - Dulce de leche - Petitchef
    Gata!

Observații:

Timpul de gatire va fi complet diferit daca utilizati o cratita, o oala sub presiune sau un multi-cooker
Timp de gatit in cratita: 2 ore
Timp de gatit intr-o oala sub presiune: 1 ora
Timp de gatit intr-un multi-cooker: 25 de minute.

Nu uitati sa scoateti hartia de pe cutie daca exista una sau vreun capac de plastic pentru protectie

Dupa preparere se poate pastra pana la o luna (daca rezistati tentatiei ;-))

Cand gatiti intr-un multi-cooker, infasurati cutia de lapte condensat indulcit intr-un prosop de bucatarie; acest lucru va evita zgarierea rezervorului.

Pentru gatit intr-un aparat tip Cookeo, asezati cutia intr-un prosop de bucatarie si puneti-o in cosul de aburi, cufundati cutia in apa si setați timpul de gatire timp de 25 de minute sub presiune.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 5Kcal
  • Carbo: 0.5g
  • Grăsimi: 0.2g
  • Grăsimi sat.: 0.1g
  • Proteine: 0.3g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 0.5g
Informații nutriționale pentru 1 porție (10g)


Poze

Dulce de leche - Petitchef
Dulce de leche - Petitchef - poza 2
Dulce de leche - Petitchef - poza 3
Dulce de leche - Petitchef - poza 4
Dulce de leche - Petitchef - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

gabi bekai, 29/12/2019

Aluminiul incalzit nu emana substante toxice deoarece in prezenta apei el se acopera cu un oxid compact, insolubil in apa si netoxic. Din acest motiv este folosit la fabricarea oalelor, cratitilor, farfuriilor si ustensilelor de bucatarie.
Reteta este corecta.

(0) (0) Abuz
22/02/2019

La pamant.....lasa-te de gatit !

(1) (0) Abuz
22/02/2019

Total nesanatos. Cutia de aluminiu o incalzim doua ore. Aluminiu incalzit emana substante toxice pentru organism. Si asta nu e reteta.

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Dulce ca un cartof dulce! Dulce ca un cartof dulce! Sa mancam dulce si sa vorbim dulce - Baclavaua! Sa mancam dulce si sa vorbim dulce - Baclavaua! Lemnul dulce - Scortisoara Lemnul dulce - Scortisoara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează