Dulce de leche - petitchef

Acompaniamente
Foarte ușor
3 h 1 m
5 Kcal

O reteta facuta cu un singur ingredient? Este imposibil ati spune! Va dovedim contrariul cu "Dulce de leche". Acasta crema latino-americana va fi perfecta pentru clatite, felii de paine prajita sau chiar biscuiti!

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.02 (0.01€/porție)

Materiale

  • 1 cratita
  • 1 oala cu presiune - a se vedea categoria Sfaturi
  • 1 multi cooker-a se vedea categoria Sfaturi

Preparare

Preparare1 min
Timp așteptare1 oră
Gătire2 ore
  • Dulce de leche - Petitchef - Preparare etapa 1Puneti cutia de lapte condensat indulcit intr-o cratita. Acoperiti cu apa si puneti capacul. Gatiti timp de 2 ore, verificand din cand in cand cutia, care trebuie ramana cufundata in apa.
  • Dulce de leche - Petitchef - Preparare etapa 2Scoateti cutia din cratita si lasati-o sa se raceasca timp de o ora. Turnati continutul intr-un borcan de gem steril cu capac.
  • Dulce de leche - Petitchef - Preparare etapa 3Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Timpul de gatire va fi complet diferit daca utilizati o cratita, o oala sub presiune sau un multi-cooker
Timp de gatit in cratita: 2 ore
Timp de gatit intr-o oala sub presiune: 1 ora
Timp de gatit intr-un multi-cooker: 25 de minute.

Nu uitati sa scoateti hartia de pe cutie daca exista una sau vreun capac de plastic pentru protectie

Dupa preparere se poate pastra pana la o luna (daca rezistati tentatiei ;-))

Cand gatiti intr-un multi-cooker, infasurati cutia de lapte condensat indulcit intr-un prosop de bucatarie; acest lucru va evita zgarierea rezervorului.

Pentru gatit intr-un aparat tip Cookeo, asezati cutia intr-un prosop de bucatarie si puneti-o in cosul de aburi, cufundati cutia in apa si setați timpul de gatire timp de 25 de minute sub presiune.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 5Kcal
  • Carbo: 0.5g
  • Grăsimi: 0.2g
  • Grăsimi sat.: 0.1g
  • Proteine: 0.3g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 0.5g
Informații nutriționale pentru 1 porție (10g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

gabi bekai

Aluminiul incalzit nu emana substante toxice deoarece in prezenta apei el se acopera cu un oxid compact, insolubil in apa si netoxic. Din acest motiv este folosit la fabricarea oalelor, cratitilor, farfuriilor si ustensilelor de bucatarie.
Reteta este corecta.

abuz

anonymous

La pamant.....lasa-te de gatit !

abuz

anonymous

Total nesanatos. Cutia de aluminiu o incalzim doua ore. Aluminiu incalzit emana substante toxice pentru organism. Si asta nu e reteta.

abuz