Vreti o bagheta buna, faceti-o acasa! O reteta rapida si de usor de facut!
Perfecta pentru micul dejun; cu o nota de unt si / sau gem, aceasta bagheta va face sa incepeti ziua cu un zambet :-)
Intr-un castron puneti faina, sarea si faceti o gropita in care sa puteti drojdia zdrobita ( atentie nu trebuie sa atinga sarea!). Se toarna apa calduta.
Se amesteca cu o lingura pentru a avea o pasta neteda si lipicioasa. Lasati 1:30min la temperatura camerei.
Asezati o foaie de hartie de copt pe forma dvs. copt tip bagheta (sau pe o tava de copt pentru a face paine). Se toarna compozitia lipicioasa, separandu-o in 2.
Folosind foarfece, crestati bagheta.
Intr-o tava de copt puneti niste apa si puneti-o sub gratarul deasupra caruia va sta bagheta. Prezenta apei este esentiala in timpul gatitului, intrucat aburul va ajuta la formarea unei cruste crocante.