
Gătit ușor și gustos
Meniul zilei


Spaghetti aglio, olio e peperoncino: mâncarea de ultim moment a tradiției italiene
Felul principal
Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
DesertSaptamana Sfanta

Saptamana Mare, Saptamana Patimilor sau Saptamana Sfanta este ultima saptamana a Postului Pastilor.
In Saptamana Mare ortodocsii retraiesc in chip spiritual drumul pe care Mantuitorul L-a parcurs spre Patimile si Invierea Sa. Conform randuielilor canonice, in aceasta saptamana se ajuneaza pana spre seara si include sarbatorile religioase: Duminica Floriilor, Joia Mare, Vinerea Mare si Sambata Mare.
Pe cat de incarcata emotional si spiritual este fiecare zi din aceasta saptamana, pe atat aglomerata este pentru fiecare gospodina. Pregatirile pentru Pasti incep in Joia Mare, cand se vopsesc ouale, se fac cozonacul, multe dulciuri si mancaruri traditionale: drob, pasca.
Cel mai raspandit obicei crestin de Pasti este vopsirea de oua rosii, a caror prezenta este obligatorie pe masa de Pasti, ele devenind simbolul sarbatoririi Invierii Domnului.
Ultimele rețete postate

Frigănele în friteuza cu aer cu pâine brioche, o tradiție fără complicații

Flan marmorat fără patiserie, foarte ușor de făcut pentru un efect wow garantat

Pui pane în air fryer: ușor și gata în 20 de minute

Paste cu smântână și șuncă: cremoase, rapide și irezistibile!

Lapte prăjit în aer într-o friteuză cu aer. desertul tradițional spaniol cu mai puțin ulei

Chec aperitiv rece din cartofi, fără coacere, cu ton și maioneză

Chipsuri de casă super crocante cu ceapă și parmezan

Spaghetti aglio, olio e peperoncino: mâncarea de ultim moment a tradiției italiene

Fit whey brigadier: sănătos, bogat în proteine și fără vinovăție!

Brioșe cu afine, o versiune mini a plăcintei pyrenean!

Vafe super proteice cu zer

Mousse de ciocolată cu proteine din zer
Articole Petitchef

Nu aruncați frunzele de anghinare. Descoperiți cum să le transformați într-un elixir al bunăstării!
Atunci când preparăm anghinare în bucătărie, ne trezim adesea că aruncăm o cantitate semnificativă de frunze exterioare și tulpini, considerându-le inutilizabile. Cu toate acestea, aceste "resturi" ascund proprietăți benefice surprinzătoare și pot fi reutilizate într-un mod inteligent, reducând risipa alimentară. Un exemplu excelent este infuzia din frunze de anghinare, o băutură sănătoasă și ușoară...

De ce apare mucegaiul în bucătăria dvs. fără să vă dați seama și ce să faceți pentru a-l preveni înainte de a deveni o problemă.
Deși nu îl vezi întotdeauna, mucegaiul poate fi deja în bucătăria ta fără să știi. Apare în colțuri pe care le trecem cu vederea și crește fără să facă zgomot. De ce apare fără să ne avertizeze? Ce gesturi zilnice ne-ar ajuta să o prevenim fără obsesii sau produse agresive? Există detalii care ar trebui verificate înainte ca aceasta să provoace probleme.

Înțelegerea etichetelor: cum să faceți alegeri mai sănătoase la piață!
Ați stat vreodată în raionul supermarketului încercând să înțelegeți ce înseamnă cu adevărat sănătos? Cu ambalaje tot mai atrăgătoare și termeni precum "potrivit", "light", "zero" și "natural", confuzia este reală. Dar în spatele fiecărui pachet se află o etichetă - și eticheta este cea care dezvăluie adevărul. A învăța să citești și să interpretezi etichetele este o abilitate esențială pentru oricine dorește să aibă grijă de sănătatea sa într-un mod sănătos.

Clorofila: de ce primăvara ne face să vrem să mâncăm verde?
De îndată ce apar primele raze de soare, se instalează un reflex. Aruncăm supele de iarnă, ne uităm la lăstarii tineri, visăm la salate crocante, ierburi proaspete și mazăre verde. Este ca un impuls visceral de a mânca "verde". Dar dacă nu ar fi doar o chestiune de modă sau de farfurii Instagrammable? Dacă această atracție pentru verde ar avea o bază?

Știți cu adevărat ce înseamnă toate simbolurile de pe cuptorul dumneavoastră?
Să fim sinceri: câte dintre simbolurile cuptorului folosiți cu adevărat? Două, trei... dacă sunteți norocoși? Dacă v-ați uitat vreodată la ruleta cuptorului cu o anumită suspiciune, nu sunteți singurul. Aceste pictograme, uneori la fel de abstracte ca un hieroglif egiptean, ascund de fapt funcții utile care pot schimba rezultatul rețetelor dumneavoastră. Acesta este ghidul definitiv al simbolurilor de pe...

Proteinele din zer: sunt cu adevărat bune pentru tine? Află care sunt beneficiile, riscurile și cum să le folosești cel mai bine!
Dacă vă întrebați la ce servesc de fapt, cum și când să le luați sau ce alimente să combinați cu ele pentru a profita la maximum de ele, ați ajuns la locul potrivit. În acest articol, facem lumină asupra a tot ceea ce trebuie să știți despre proteinele din zer într-un mod simplu, practic și cuprinzător.

10 prime feluri perfecte pentru masa de Paște: idei irezistibile pentru toate gusturile
Organizarea prânzului de Paște poate fi complicată, dar cu aceste 10 rețete veți găsi primele feluri perfecte pentru fiecare gust: de la clasicele atemporale la propunerile vegetariene și creative, pentru un meniu variat și plin de arome, care combină tradiția și noutatea la masă.

Nu ai timp să gătești? Iată cum să vă organizați săptămâna cu mese gata preparate în mai puțin de 20 de minute!
Organizarea meselor săptămânale poate părea dificilă între muncă și angajamente, dar cu rețete simple și rapide puteți mânca bine în fiecare zi. În acest articol, aflați cum să vă organizați săptămâna cu mâncăruri gata preparate în mai puțin de 20 de minute, și datorită air fryer-ului: un aliat excelent pentru cine ușoare, gustoase și gata de consum în cel mai scurt timp.

Vrei să îți condimentezi nopțile? Încearcă acest ceai miraculos cu beneficii nesperate!
Această băutură cu origini străvechi este adesea prezentată ca un elixir natural pentru trezirea libidoului și îmbunătățirea stării generale de bine. Folosit de secole în America Centrală și de Sud, acest ceai misterios este intrigant pentru efectele sale potențiale asupra reducerii stresului, îmbunătățirii circulației sângelui și echilibrului hormonal. Dar ce spune cu adevărat știința despre el?...