Mii de rețete sunt pe Petitchef

Meniul zilei

Adaptogenii, vor fi la moda in 2025

Adaptogenii, vor fi la moda in 2025

Adaptogenii, substante care ajuta organismul sa se adapteze la stres si sa echilibreze functiile corpului, vor fi la moda in 2025.
Adaptogenii sunt o clasa de plante medicinale sau substante naturale care se crede ca ajuta organismul sa faca fata mai eficient stresului si sa se adapteze la diverse conditii si situatii.
Ceaiuri din plante adaptogene precum ashwagandha, rodiola sau ginseng vor deveni băuturi tot mai populare pentru a ajuta la reducerea stresului și îmbunătățirea stării generale de bine.
Daca doresti sa utilizezi adaptogeni pentru a sustine sanatatea ta, este intotdeauna recomandat sa consulti un specialist in medicina naturista, un medic sau un profesionist in sanatate care are experienta si cunostinte in utilizarea adaptogenilor



Ultimele rețete postate

Articole Petitchef

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor.

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor.

Descoperiți cum să vă organizați condimentele rapid și eficient cu acest truc simplu bazat pe codul de culori al capacelor. Fie că este vorba de turmeric, ghimbir, șofran sau piper, veți învăța să vă identificați condimentele fără efort și veți evita să pierdeți timp căutând prin borcane. O bucătărie mai practică și mai ordonată este la îndemâna dumneavoastră!

vezi mai mult
Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer?

Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer?

Friteuza aer sau air fryer, este deja prezentă în multe bucătării. Și nu este de mirare, deoarece vă permite să gătiți într-un mod mai sănătos și mai economic. Consumă mult mai puțină energie decât un cuptor convențional și ne permite să preparăm rețete, cum ar fi cartofii prăjiți crocanți, fără a folosi atât de mult ulei sau grăsime. Cu toate acestea, una dintre cele mai frecvente întrebări este:

vezi mai mult
Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Cine nu a tăiat un măr și nu a văzut că începe să se înnegrească în câteva minute? Acest fenomen, cunoscut sub numele de oxidare, este o reacție naturală care are loc atunci când fructul intră în contact cu aerul. Dar nu vă faceți griji, există câteva trucuri simple și eficiente pentru a preveni această întunecare și pentru a vă păstra mărul proaspăt mai mult timp, fără a-i altera aroma.

vezi mai mult
Descoperire incredibilă: intestinul este al doilea creier al nostru!

Descoperire incredibilă: intestinul este al doilea creier al nostru!

Studii științifice recente au dezvăluit o legătură surprinzătoare între intestin și creier. Intestinul tău vorbește cu creierul tău: află cum acest "al doilea creier" îți influențează starea de spirit și sănătatea.

vezi mai mult
2021 - Anul international al fructelor si legumelor

2021 - Anul international al fructelor si legumelor

La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www. fao. org. FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult sa consume zilnic cel puțin 400 grame de fructe si legume pentru a preveni maladiile cronice, inclusiv boli de inima, cancer, diabet si obezitate, precum si pentru a contracara...

vezi mai mult
Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Conopida are un miros placut, nu foarte puternic, dar proaspat, este crocanta si are un gust usor dulce. Poate sa fie murata, fiarta in apa sau la aburi, prajita, coapta, facuta pane sau consumata ca atare. Se poate consuma cruda sub forma de salate, in combinatie cu alte legume. De regula,...

vezi mai mult
Retete de toamna cu...dovleac

Retete de toamna cu...dovleac

Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se pastreaza proaspat luni de zile, fiind usor de depozitat. Unul dintre cele mai...

vezi mai mult
10 retete cu...capsune

10 retete cu...capsune

Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai astfel va veti bucura de beneficiile lor. Adaugati la dieta dvs. capsuni...

vezi mai mult
Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Daca aveti ciocolata, timp, stati bine cu indemanarea, va puteti realiza singuri, fulgii de ciocolata. Va aratam noi in video reteta de mai jos ce simplu este.

vezi mai mult

Rețete de sezon

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.