Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


La multi ani 2025!

La multi ani 2025!

Trecerea intr-un nou an semnifica, pe toate meridianele pamantului, reinnoirea si renasterea. La romani, in noaptea de Anul Nou trebuie sa faca cat mai mult zgomot pentru a alunga toate spiritele rele.
O alta superstitie de Revelion spune ca atat in ultima zi din an, cat si in prima zi a celui nou este bine sa nu facem cheltuieli si sa nu aruncam nimic din casa (inclusiv gunoiul) deoarece, o data cu el, aruncam afara din casa si norocul.
Tot ca si traditie de anul nou, la miezul noptii, usa casei trebuie sa fie deschisa, permitand astfel anului vechi sa iasa, in timp ce cel nou sa intre.
Pe de alta parte la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoana sa poarte o haina noua dar si ceva rosu, pentru a atrage energiile pozitive.
Romanii obisnuiesc sa consume peste in noaptea dintre ani, pentru a le asigura o trecere lina si usoara in anul ce urmeaza. Carnea de pasare nu se consuma intrucat pasarile scormonesc pamantul si il imprastie, fapt corelat cu imprastierea prosperitatii si a binelui din casa.
In mod traditional nu se arunca nimic din casa in prima zi a Anului Nou. Superstitia este asociata cu aruncarea norocului.
In noaptea dintre ani, oamenii isi pun o dorinta, pentru ca aceasta are toate sansele sa se indeplineasca. De asemenea, trebuie sa ai si bani in buzunar pentru ca noul an sa nu te prinda sarac.



Ultimele rețete postate

Rețetă Popcorn la air fryer- da, este posibil! Popcorn la air fryer- da, este posibil! Rețetă Paste cremoase cu broccoli și migdale: un fel de mâncare ușor de preparat și gustos Paste cremoase cu broccoli și migdale: un fel de... Rețetă Sangria cu vin spumant: vedeta răcoritoare a sărbătorilor Sangria cu vin spumant: vedeta răcoritoare a sărbătorilor Rețetă Mini aperitive din foitaj - pentru un aperitiv minunat! Mini aperitive din foitaj - pentru un aperitiv minunat! Rețetă Salam cu cremă de brânză, caise și migdale: aperitivul perfect pentru petrecere! Salam cu cremă de brânză, caise și migdale: aperitivul... Rețetă Skyr flan - foarte ușor de făcut! Skyr flan - foarte ușor de făcut! Rețetă Chec aperitiv cu șuncă, măsline, roșii uscate și skyr Chec aperitiv cu șuncă, măsline, roșii uscate și skyr Rețetă Crochete cu ton la air fryer: un aperitiv irezistibil! Crochete cu ton la air fryer: un aperitiv irezistibil! Rețetă Homar la cuptor cu pătrunjel și lămâie: simplitate și rafinament Homar la cuptor cu pătrunjel și lămâie: simplitate și... Rețetă Clătite proteice cu zer, gustarea perfectă înainte de sport! Clătite proteice cu zer, gustarea perfectă înainte de... Rețetă Bol skyr cu fructe roșii, unt de arahide și ciocolată Bol skyr cu fructe roșii, unt de arahide și ciocolată Rețetă Ce să faci cu tortilla - rulou cu aromă de pizza! Ce să faci cu tortilla - rulou cu aromă de pizza!
arată mai multe rețete noi

Articole Petitchef

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor.

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor.
Descoperiți cum să vă organizați condimentele rapid și eficient cu acest truc simplu bazat pe codul de culori al capacelor. Fie că este vorba de turmeric, ghimbir, șofran sau piper, veți învăța să vă identificați...

Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer?

Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer?
Friteuza aer sau air fryer, este deja prezentă în multe bucătării. Și nu este de mirare, deoarece vă permite să gătiți într-un mod mai sănătos și mai economic. Consumă mult mai puțină energie decât un cuptor...

Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!
Cine nu a tăiat un măr și nu a văzut că începe să se înnegrească în câteva minute? Acest fenomen, cunoscut sub numele de oxidare, este o reacție naturală care are loc atunci când fructul intră în contact cu aerul. Dar...

Descoperire incredibilă: intestinul este al doilea creier al nostru!

Descoperire incredibilă: intestinul este al doilea creier al nostru!
Studii științifice recente au dezvăluit o legătură surprinzătoare între intestin și creier. Intestinul tău vorbește cu creierul tău: află cum acest "al doilea creier" îți influențează starea de spirit și sănătatea.

2021 - Anul international al fructelor si legumelor

2021 - Anul international al fructelor si legumelor
La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www. fao. org. FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult...

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei
Conopida are un miros placut, nu foarte puternic, dar proaspat, este crocanta si are un gust usor dulce. Poate sa fie murata, fiarta in apa sau la aburi, prajita, coapta, facuta pane sau consumata ca atare. Se...

Retete de toamna cu...dovleac

Retete de toamna cu...dovleac
Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se...

10 retete cu...capsune

10 retete cu...capsune
Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai...

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa
Daca aveti ciocolata, timp, stati bine cu indemanarea, va puteti realiza singuri, fulgii de ciocolata. Va aratam noi in video reteta de mai jos ce simplu este.
Vezi mai multe articole

Rețete de sezon

Cartofi Cartofi Clementina Clementina Dovleac Dovleac Dude Dude Feta Feta Hamsie Hamsie Kiwi Kiwi Lamaie Lamaie Mar Mar Miez de nuca Miez de nuca Morcov Morcov Nuca de cocos Nuca de cocos Papaya Papaya Para Para Piept de pui Piept de pui Praz Praz Rosii Rosii Sfecla rosie Sfecla rosie Smochina Smochina Somon Somon Spanac Spanac Strugure Strugure Vinete Vinete Vita Vita Ardei umpluti Ardei umpluti

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.


Vezi mai multe reţete