Varza murata calita, cu coaste de porc

Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Varza murata se lasa la desarat in apa rece vreo doua ore. Am citit pe blogul lu Aphextwinz ca exista o metoda de desarare rapida. Data viitoare incerc si eu, promit!Pregateste o cratita incapatoare si cu peretii inalti si toarna in ea grasimea. Aprinde focul la cuptor si lasa-l sa se incinga.
- Dupa desarare, taie fiecare varza in 4 si o stoarce-o in maini. Taie fideluta fiecare sfert de varza si o aseazo in cratita. Din cand in cand aseaza peste varza felii de carne cu os si condimenteaza dupa gust cu marar, piper macinat, fulgi de ardei iute si pudra de chimen.
- Dupa ce ai umplut cratita, implanti foile de dafin si o bagi la cuptor. Cat sta la cuptor? Depinde de varza cat e de cotoroasa. La mine a durat 2 ore.
- Ai grija insa ca din cand in cand sa scoti cratita din cuptor si sa amesteci varza, astfel incat partea de deasupra sa ajunga dedesubt si astfel toata sa se caleasca.Cand varza e fiarta, mai lasa cratita 30 minute in cuptor, sa prinda o crusta maronie, asa, pentru asptect.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte bună, ispititoare, voi face şi eu cu siguranţă. Sunt " fan varză murată călită"
am gătit această rețetă
anonymous
F.b. Mai ales ca imi place varza murata
anonymous
Foarte, foarte buna !!!!
anonymous
Buna
anonymous
Am facut la fel e super gustoasa
anonymous
Am sà încerc acum.
anonymous
Este o bunatate merita incercata
anonymous
Mmmmmmm ce bunatate
anonymous
Este delicioasa,astazi prepar si eu aceasta minunatie
anonymous
Foarte buna...Multumesc pentru reteta.
Punctează această reţetă