Varza murata calita, cu coaste de porc

Varza murata calita, cu coaste de porc
Felul principal
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Varza murata se lasa la desarat in apa rece vreo doua ore. Am citit pe blogul lu Aphextwinz ca exista o metoda de desarare rapida. Data viitoare incerc si eu, promit!Pregateste o cratita incapatoare si cu peretii inalti si toarna in ea grasimea. Aprinde focul la cuptor si lasa-l sa se incinga.
  • Dupa desarare, taie fiecare varza in 4 si o stoarce-o in maini. Taie fideluta fiecare sfert de varza si o aseazo in cratita. Din cand in cand aseaza peste varza felii de carne cu os si condimenteaza dupa gust cu marar, piper macinat, fulgi de ardei iute si pudra de chimen.
  • Dupa ce ai umplut cratita, implanti foile de dafin si o bagi la cuptor. Cat sta la cuptor? Depinde de varza cat e de cotoroasa. La mine a durat 2 ore.
  • Ai grija insa ca din cand in cand sa scoti cratita din cuptor si sa amesteci varza, astfel incat partea de deasupra sa ajunga dedesubt si astfel toata sa se caleasca.Cand varza e fiarta, mai lasa cratita 30 minute in cuptor, sa prinda o crusta maronie, asa, pentru asptect.

Punctează această reţetă

TTeocris78@gmail.com

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte bună, ispititoare, voi face şi eu cu siguranţă. Sunt " fan varză murată călită"

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F.b. Mai ales ca imi place varza murata

abuz

anonymous

Foarte, foarte buna !!!!

abuz

anonymous

Buna

abuz

anonymous

Am facut la fel e super gustoasa

abuz

anonymous

Am sà încerc acum.

abuz

anonymous

Este o bunatate merita incercata

abuz

anonymous

Mmmmmmm ce bunatate

abuz

anonymous

Este delicioasa,astazi prepar si eu aceasta minunatie

abuz

anonymous

Foarte buna...Multumesc pentru reteta.

abuz