Ficat de porc prajit cu mujdei
Ingrediente
3
Garnitura:
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins.
Mujdeiul se face din 3-4 catei de usturoi pisat cu sare si untdelemn. Se freaca pana devine o pasta. Se adauga dupa caz iaurt, smantana sau apa. Se foloseste drept condiment la unele mâncaruri.
Pentru garnitura se poate folosii piureul, orezul, sau legumele. Eu am folosit legume mexicane din supermarket. In uleiul in care am prazit ficatul se inabuse legumele cca. 15-20 min.
Ficatul se serveste cald, cu mujdei si legume.
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
S
17/08/2013
Ficatul, oricat l-ai tine la fragezit iti iese bun(suculent) doar daca il prepari cam pe jumatate; altfel iese tare si uscat