Papanasi din branza de vaci
Ingrediente
Preparare
- Branza de vaci am maruntit-o bine; am adaugat ouale, vanilia, zaharul, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie; am omogenizat totul bine apoi am adaugat faina, turnand cate putin pana a rezultat un aluat destul de moale; aluatul l-am dat la frigider cam 2 ore.
am format bilute din aluat, i-am dat fiecareia o forma rotunda si plata de chiftea, in mijloc am facut cate o gaura, cateva bilute le-am lasat mici si rotunde; se pun intr-o tigaie in ulei, neanghesuiti, si se prajesc pe ambele fete;
I-am servit cu smantana si cu dulceata de capsuni.
Întrebări
Buna, stiam ca papanasii se fierb nu se prajesc, sunt dietetici si buni pt copii si persoane invarsta. Ce parere aveti, se mentine aceeasi reteta si pt papanasii fierti? Multami ,astept raspuns. Viorelia.
]ntr-adevăr, sunt şi papanaşi fierţi, din brânză de vaci cu gris şi ouă, dar sunt şi papanaşi din brânză de vaci prăjiţi, cu smântână şi dulceaţă. Cei cu gris pot fi şi dietetici.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Aceasta este rețeta pe care o știu eu pentru papanași . Nu îmi plac cei care se servesc acum in restaurante( un fel de gogoși nu prea reușite ).
Excelent!
Daca ma luam dupa instructajul de "faina cat cuprinde" ajungeam sa gatesc ghiulele.
Si faina trebuie sa fie intr-un raport fata de branza de vaci,nu ,asaaaa....,dupa ureche
Pacat de prepararat ca e facut de rusine
Imi place reteta, multumesc autoarei, o voi prepara mai des.
Ce tot o criticati atar Ica voi sunteti mai breaze , ce dq , terminatelor, lasati-o in pace... E reteta ei personala , ce tot va baati voi atat, javre.
Unii, desi nu gatesc preparatele din reteta de fata, se plictisesc grav in fata pc-ului, asa ca se apuca sa corecteze gramatical pe altii si sa aduca comentarii de dragul de-a le aduce.
Foarte buni papanasii, insa as recomanda sa Se foloseasca tot timpul o dulceata acrisoara ( ex. caise, cirese )
Iar daca la aluat se adauga faina cat cuprinde si mai mult bicarbonat decat trebuie... 1. papanasii vor iesi asemeni unor gogosi si nimic altceva, cu aluatul la fel de tare. 2. prea mult bicarbonat aduce preparaului un gust deloc placut.
Va doresc pofta buna si la mai multa inspiratie! ;)