Papanasi din branza de vaci

Desert
5 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Branza de vaci am maruntit-o bine; am adaugat ouale, vanilia, zaharul, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie; am omogenizat totul bine apoi am adaugat faina, turnand cate putin pana a rezultat un aluat destul de moale; aluatul l-am dat la frigider cam 2 ore.
    am format bilute din aluat, i-am dat fiecareia o forma rotunda si plata de chiftea, in mijloc am facut cate o gaura, cateva bilute le-am lasat mici si rotunde; se pun intr-o tigaie in ulei, neanghesuiti, si se prajesc pe ambele fete;
    I-am servit cu smantana si cu dulceata de capsuni.
AAdriana65

Întrebări

Buna, stiam ca papanasii se fierb nu se prajesc, sunt dietetici si buni pt copii si persoane invarsta. Ce parere aveti, se mentine aceeasi reteta si pt papanasii fierti? Multami ,astept raspuns. Viorelia.

]ntr-adevăr, sunt şi papanaşi fierţi, din brânză de vaci cu gris şi ouă, dar sunt şi papanaşi din brânză de vaci prăjiţi, cu smântână şi dulceaţă. Cei cu gris pot fi şi dietetici.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 20
Liliana, 20/10/2023

Aceasta este rețeta pe care o știu eu pentru papanași . Nu îmi plac cei care se servesc acum in restaurante( un fel de gogoși nu prea reușite ).
Excelent!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
iuliana_viorica_t2020, 20/10/2023

Daca ma luam dupa instructajul de "faina cat cuprinde" ajungeam sa gatesc ghiulele.
Si faina trebuie sa fie intr-un raport fata de branza de vaci,nu ,asaaaa....,dupa ureche
Pacat de prepararat ca e facut de rusine

am gătit această rețetă
(1) (1) abuz
July, 19/04/2022

Imi place reteta, multumesc autoarei, o voi prepara mai des.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
23/07/2015

O bunatate...

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
01/06/2015

Foarte buni!!!!!1

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
27/04/2015

Super buni

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
09/04/2015

Ce tot o criticati atar Ica voi sunteti mai breaze , ce dq , terminatelor, lasati-o in pace... E reteta ei personala , ce tot va baati voi atat, javre.

am gătit această rețetă
(1) (1) abuz
ElizabethBathory, 26/01/2015

Unii, desi nu gatesc preparatele din reteta de fata, se plictisesc grav in fata pc-ului, asa ca se apuca sa corecteze gramatical pe altii si sa aduca comentarii de dragul de-a le aduce.
Foarte buni papanasii, insa as recomanda sa Se foloseasca tot timpul o dulceata acrisoara ( ex. caise, cirese )
Iar daca la aluat se adauga faina cat cuprinde si mai mult bicarbonat decat trebuie... 1. papanasii vor iesi asemeni unor gogosi si nimic altceva, cu aluatul la fel de tare. 2. prea mult bicarbonat aduce preparaului un gust deloc placut.
Va doresc pofta buna si la mai multa inspiratie! ;)

am gătit această rețetă
(2) (0) abuz
03/01/2015

Excelent mai ales cu dulceata de fructe de padure

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
13/02/2014

Am facut si-s buni de tot calzi

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 20