Briose cu urda si stafide

Desert
10 porții
Ușor
40 min

O reteta simpla, care poate fi pregatita cu doar cateva ingrediente, pe care aprope sigur le aveti deja in frigider.

Ingrediente

10

Pentru aluat biscuiti :

Compozitie urda :

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Preparare aluat de biscuiti :
    Biscuitii se sfarama intr-un blender, si se pun apoi intr-un bol.

    Untul se pune intr-un vas pe foc pana se topeste, peste el se adauga laptele si se amesteca, apoi se toarna peste biscuiti.

    Pesmetul de biscuiti se amesteca bine cu laptele si untul, formand astfel baza brioselor.
  • Preparare compozitie cu urda :
    Se bat ouale cu iaurtul, se adauga apoi urda, mierea si aromele: coaja de lamaie, semintele de la pastaia de vanilie.

    Se amesteca totul bine si se incorporeaza stafidele care au stat in apa cateva minute pentru a se hidrata.
  • Coacere briose :
    Pentru coacere se vor folosi forme sau tava din silicon.

    In forme se pune cate o lingura din aluatul de biscuiti, apoi 2 linguri din amestecul cu urda.

    Se presara cateva stafide deasupra si se baga la cuptor.

    Briosele se lasa la copt 20 de minute, apoi se scot, se lasa cateva minute la racit si se orneaza cu zahar pudra.
BBrioseDeAcasa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4
Lidia Gabriela, 23/10/2023

Foarte bună, atat pentru adulti cat si pentru copii. Lui bebe i-a placut! ❤️
Multumim pentru reteta!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
14/02/2016

Asa si asa

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
nimeni, 12/07/2015

O reteta minunata, usoara si destul de ieftina. Pofta buna

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
04/03/2015

Buna

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
04/03/2015

Sunt divine

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Diana Lucia, 26/05/2020

Multumesc, o voi prepara cat de curand.

(0) (0) abuz
08/02/2016

Merita incercata reteta ! Bravo.

(0) (0) abuz
13/07/2015

Rapid si delicios

(0) (0) abuz
12/07/2015

Multumesc pt.reteta,dar as vrea sa -mi spuneti temperatura la care se coc briosele.

(0) (0) abuz
12/07/2015

De incercat

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 4