Impletita cu spanac (reteta video)

Va invit sa faceti acest aperitiv spectaculos cu spanac, foarte simplu de gatit, foarte gustos si cu un aspect senzational ! Copiii il adora -si mai ales -se dau in vand sa participe si ei la impletirea lui !
Ingrediente
Pentru umplutura :
Preparare
Aluatul se prepara astfel
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si se adauga peste toata cantitatea de faina, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecandu-se bine pentru a se incorpora. Rezulta o coca pufoasa care se lasa la dospit pentru 30 min.
Umplutura se prepara amestecandu-se spanacul cu ceapa, cascavalul, smantana si sunca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind foi rotunde, cu diametrul cat baza tavii de tort.
Se aseaza prima foaie pe tavita noastra rotunda, unsa cu unt, se aseaza apoi umplutura de spanac, si urmatoarea foaie.
Acum se aseaza un pahar, cu gura in jos, in centrul tavii noastre, si se cresteaza aluatul ca in imaginile alaturate.
Se rasucesc fasiile de aluat de trei ori.
Se unge cu galbenus de ou si se presara susan.
Se introduce la cuptor incins la 180 grade, pana cand se coace si se rumeneste.Pofta buna!!!
Etapa 4
Etapa 5
Întrebări
Nu am de pus nici o intrebare ,doar vreau sa va multumesc ,pentru minunata reteta,am facut-o si am fost foarte apreciata ,este foarte gustoasa ,aspectoasa,si usoara ,ptr.organism!!!
Multumim pentru aprecieri! O zi frumoasa!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
E foarte interesant, uşor de preparat , delicios.
Familia a rămas mulţumită şi cer des să le coc această împletită.
Este deosebita ! Cred ca este o mica eroare. Proportia dintre ingredientul solid (300g faina) si ingredientele solide (100ml ulei+200ml lapte+ 1lg smantana) este sub 1:1 ceea ce nu cred ca e bine !
Mi-a placut mult prezentarea din video...Nu a lucrat singura avea si ajutor...O vice de copil dragalas. Felicitari pentru prezentare, cred ca am sa o fac si eu. Multumesc. O zi buna !
E atat de frumoasa,ca nu te-nduri s-o mananci!Cu siguranta e si foarte gustoasa.Am s-o-ncerc si eu cat de curand.Multumesc pentru reteta.
Imi place foarte mult, felicitari! Am facut ceva asemanator, amestecind spanacul cu brinza telemea in loc de sunca .Am folosit aluat din comert, foietaj, dar al d-voastra suna mai bine, nu-i atit de gras. Am sa incerc reteta.
Intotdeauna am ajutoare in bucatarie, fara de care bucatele nu ar mai iesi atat de gustoase. Multumesc pentru aprecieri!!! Succes!!