Pizza
Demult n-am mai facut o pizza si nici n-am mai mancat. Aseara ma plictiseam si am zis ca n-ar strica sa fac una.Prima pizza din an si pot spune ca e excelenta, facuta dupa reteta mamei mele care este cea mai buna bucatareasa
Ingrediente
Pentru blat :
Pentru condimente (optional) :
Pentru topping :
Pentru uns:
Preparare
In paharul de apa calduta punem drojdia si zaharul si amestecam, dupa care lasam cateva minute sa se dizolve bine.Dupa, turnam apa intr-un bol incapator unde vom pregati aluatul.Adaugam sarea, uleiul si faina.Formam o bila, o mai ungem putin cu ulei si o punem la loc calduros.
Lasam aluatul sa creasca bine, pana isi dubleaza volumul.Asa, obtinem o pizza pufoasa.
Ungem cu ulei suprafata de lucru,scoatem aluatul din bol, il intindem si il asezam intr-o tava unsa cu ulei.
Il bagam in cuptorul preincalzit si il lasam pana se rumeneste (in jur de 25 de minute).
Cu o lingura ungem aluatul cu ketchup si presaram condimentele.
Punem pe el ingredientele de la topping si il mai dam la cuptor inca 10 minute.
Pizza e gata de savurat!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii

Si eu fac reteta asta, dar inainte de a fi gata, bat repede un 1 - 2 oua, amestec cu cascaval sau telemea rasa, si mai pun la cuptor cateva minute. Este foarte aspectuos nu mai vorbesc de gust...
Merita incercat!
Salut...eu am facut comentariul cu tava (pe care nu il mai gasesc acum, se pare, dar am vazut ca sunt altii care l-au observat). Nu vroiam sa par rautacioasa, poate sunt putin cârcotașă, dar...am spus ce am observat cateva minute bune...nu prea se legau pozele... Lasand asta la o parte, am incercat reteta (desi aveam cateva retete bune, si una de baza...pe care o gateam in majoritatea dăților). Consider ca trebuie sa adaug urmatorul comentariu: poate ca pozele nu prea se legau, dar reteta aceasta va inlocui de acum majoritatea covarsitoare a datilor cand fac pizza. ESTE O PIZZA FOARTE DELICIOASA. Atata numai ca in loc de ketcup am folosit sos de rosii amestecat cu origano(la noi se foloseste rar ketcup). Asadar, FELICITARI!
Ma bucur ca iti place, multumesc. Si da,cu sos de rosii sau ketchup de casa iese si mai buna.