Gogosi fragede (reteta video)

Astazi m-am gandit sa pregatesc gogosi fragede si pufoase. Frigul si ninsoarea de afara ne indeamna sa petrecem mai mult timp in bucatarie, si cum gogosile au nevoie un picut de timp ca sa creasca, mi s-a parut ca ar fi desertul perfect. Si cum bunica mea pregatea cele mai pufoase gogosi, am sunat-o sa-mi spuna reteta ei.
Ingrediente
Preparare
Pregatim maiaua astfel: frecam drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si cateva linguri de faina, acoperim vasul, il punem intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce maiaua noastra a crescut suficient o rasturnam peste faina, adaugam sarea, ouale, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, ulei si incepem sa framantam. Se acopera vasul si se aseaza intr-un loc caldut.
Aluatul obtinut trebuie sa fie nu fie tare, trebuie sa fie un aluat care se intinde usor.Ungem o suprafata cu ulei si intindem foaie din aluatul nostru, cam de 1 cm grosime, si cu un pahar taiem cercuri sau facem fundite, care arata cam asa...
Punem o cratita de poc si incingem uleiul si incepem sa scaldam cate 5 gogosi in acesta, le intoarcem pana cand s-au rumenit pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel sa se scurga un pic.
Cand s-au mai racit, le pudram cu zahar pudra si le mancam cat ai zice....go-go-si...Etapa 5
Nutriție
- Carbo: 38g
- Grăsimi: 36.9g
- Grăsimi sat.: 5.3g
- Proteine: 7.2g
- Fibre: 2.3g
- Zahăr: 5g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 17
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Astăzi am făcut. Sunt nemaipomenite!!! De când căutam un asemenea aluat pentru gogoși. Bravo, felicitări


Chiar acum am pus la crescut aluatul !!!
Si mama facea, dar le numea "Minciunele", nu stiu exact de ce poarta acest nume, in schimb stiu ca mai punea si 1 lingura smantana in aluat dupa care mai framanta bine. Nu folosea drojdie, ci praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.Erau la fel de gustoase ca si cu drojdie, doar timpul de pregatire este mai scurt.Merita incercat...