Reteta harissa -sos picant marocan (reteta video)

Altele
1 porții
Foarte ușor
30 min
851 Kcal

Harissa este un sos picant, care se foloseste ca un ingredient major in bucataria marocana sau se poate servi intr-un vas mic alaturi de mancaruri marocane sau arabesti.

Ingrediente

1
Cost estimat: 4.41 (4.41€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Reteta Harissa -sos picant marocan (reteta video) - Preparare etapa 1Pregatim toate ingrediente.
  • Intai indepartati cotoarele ardeilor gras si ardeilor iuti,apoi ii puneti intr-o sita impreuna cu usturoiul pentru a-i gati la abur timp de 15 minute.
  • Intr-un mixer,puneti ardei iute ,ardei gras si usturoi, adaugati si condimente, suc de lamaie si ulei de masline ,si mixati pana obtineti o pasta moale.
  • Harisa se poate pastra la frigider int-un borcan dupa ce turnati putin ulei de masline la suprafata pastei si il inchideti bine timp de cateva saptamani.
    Serviti harisa alaturi de mancaruri , sau se poate folosi ca un ingredient.
    Pofta buna.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 851Kcal
  • Carbo: 53g
  • Grăsimi: 57.9g
  • Grăsimi sat.: 8g
  • Proteine: 13g
  • Fibre: 23.3g
  • Zahăr: 46.3g
  • ProPoints: 22
  • SmartPoints: 32
Informații nutriționale pentru 1 porție (1212g)
MaroccuisineMaroccuisine

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

marius_p2022_1
marius_p2022_1, 21/12/2022

Super sosul !!!! excelent

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
04/02/2014

Belea

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
30/01/2014

Exceotionala

am gătit această rețetă
(2) (0) abuz
ciprianstudio
ciprianstudio, 07/06/2014

Foarte .....aromat

(1) (0) abuz
08/02/2014

Abia astept sa o fac, dar intrebarea este: de unde gasesc ardei grasi si iuti la calitatea celor din materialul video?

(0) (0) abuz
04/02/2014

Super

(1) (0) abuz
04/02/2014

Exceptionala

(1) (0) abuz
04/02/2014

Minunata la friptura de miel sau berbecut !!!!

(1) (0) abuz
04/02/2014

Foarte buna si usor de preparat

(2) (0) abuz