Chec cu merisoare si glazura de ciocolata

Chec cu merisoare si glazura de ciocolata
Desert
15 porții
Ușor
1 h 10 m

foarte bun

Ingrediente

15

Preparare

Preparare20 min
Gătire50 min
  • Albusurile se separa de galbenusuri

    albusurile se mixeaza spuma cu zaharul pana capata consistenta ca de bezea

    galbenusurile se amesteca bine cu uleiul pe care il adaugam treptat

    apoi se amesteca cele doua compozitii si dupa ce s-a omogenizat compozitia, se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet - acum se adauga si esenta de vanilie

    se adauga si merisoarele si se amesteca

    compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce checul in cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de 50 de minute(depinde foarte mult si de cuptor - la mine la 50 de minute e gata). Daca nu sunteti sigure ca este gata folositi testul cu scobitoarea. Daca scoateti scobitoarea curata din chec e clar ca acesta este gata.

    cand checul este gata se lasa sa se raceasca putin si peste el se toarna glazura de ciocolata obtinuta prin topirea celor 100 g de ciocolata cu untul, lasata sa se raceasca in prealabil


    se lasa sa se "intareasca" glazura si apoi se feliaza
SStefy harnicutza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
12/03/2014

Super!!! Prima prajitura care mi-a crescut

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
10/02/2014

Cam complicata reteta si de unde "merisoare"? Or fi mere padurete sau mere obisnuite dar mai mici? Un mare mister!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
11/02/2014

Bun....

(0) (0) abuz
10/02/2014

Un DELICIU

(0) (0) abuz
10/02/2014

F, bun

(0) (0) abuz
10/02/2014

F.bun si usor de facut

(0) (0) abuz
10/02/2014

Delicios

(0) (0) abuz
10/02/2014

I like !

(0) (0) abuz
10/02/2014

Gustos

(0) (0) abuz
10/02/2014

Cred ca este f.bun, acrisor din cauza merisoarelor.dar de unde luam merisoarele ?raion de fructe ?nu putem folosi mere acrisoare taiate feliute/cubulete si uscate in cuptor ? daca DA este mai usor, daca NU cautam merisoare.multumim de reteta.

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2