Pizza de casa

Pizza de casa
Felul principal
5 porții
Ușor
2 h 40 m

Din cate pizza am mancat, pot spune ca cea facuta in casa este cea mai buna. Si imediat dupa ce este scoasa din cuptor, dar si rece, spre deosebire de cele din pizzerii. Si, desi nu mi-a iesit din prima, am tot incercat pana am invatat sa prepar si eu o pizza de casa, cu acel aluat pufos si din belsug. Si iata, ca dupa multe incercari, am reusit. Pentru o pizza de casa, puteti folosi orice aveti in frigider, orice fel de carne, orice fel de legume.

Ingrediente

5

Pentru aluat:

Pentru pizza:

Preparare

Preparare2 ore
Gătire40 min
  • Pizza de casa - Preparare etapa 1Dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o deoparte pentru 10 minute. Intr-un bol, amestecati oul, sarea, zaharul, apa si uleiul. Peste puntei si drojdia dizolvata.Incepeti sa puneti faina si sa framantati aluatul.

    La inceput, puneti o cantitate mai mare, dar nu toata faina, si framantati. In timp ce framantati, adaugati faina putin cate putin, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Ungeti bolul cu ulei si puneti aluatul.

    Acoperiti-l si lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un loc caldut.
  • Pizza de casa - Preparare etapa 2Intr-o cratita, puneti pasta de tomate.
    Puneti uleiul, oregano si zaharul. Condimentati si lasati sa dea in clocot dupa care o luati de pe foc.
  • Pizza de casa - Preparare etapa 3Intindeti aluatul intr-o tava unsa cu ulei, dar nu foarte gros.Peste, puneti pasta de tomate.
  • Pizza de casa - Preparare etapa 4Presarati salamul ( sau alta carne, ce preferati sa folositi)
  • Pizza de casa - Preparare etapa 5Puneti ciupercile, rosiile, porumbul si maslinele.
  • Pizza de casa - Preparare etapa 6Presarati cascavalul dat pe razatoare peste.
  • Dati pizza la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 25-30 de minute sau pana cand este rumena. Dupa ce ati scos pizza de la cuptor, lasati-o sa se "odihneasca" cateva minute. Stiu, tentatia este mare, dar se va taia mult mai usor astfel:).

    Mie mi-au iesit cateva pizza bune din cantitatile astea, dar veti vedea cate va vor iesi dupa aluat.

    Foarte important: Sa nu supraincarcati pizza cu ingrediente, altfel riscati ca aluatul sa ramana crud. Cam asa am patit eu la prima mea incercare de a face pizza:). Nu faceti aceasta greseala.
cdeeaaCdeeaa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3
24/08/2022

Foarte buna!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Julia, 14/04/2021

Multumesv!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
10/11/2016

Reteta e foarte buna, dar as face o precizare. Eu nu pun mozzarela de la inceput. O bag la cuptor fara si dupa ce s-a rumenit o scot, rad mozzarele si o mai bag 5-10 minute deoarece nu imi place sa se usuce, sa se intareasca si sa se arda mozzarela pe deasupra. In felul asta se coace ( se patrunde) blatul si componentele mult mai bine. Sa aveti pofta.

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
05/10/2016

Maxim. Reușită garantată. Super bună.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
11/01/2014

Fb

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
18/10/2013

Imi lasa gura apa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
dica_e2020, 12/09/2020

Pizza cu aluat subtire? cam deloc,am facut pentru 10 portii,deci cantitatile din reteta duble.

poza de dica_e2020
(0) (0) abuz
28/12/2013

:;xx;x;x:X:XX:

(0) (0) abuz
10/12/2013

Si a noastra e la fel

(0) (0) abuz
21/10/2013

Belea

(1) (0) abuz
  • pagina 1 / 3