Omletă provensală
Pentru un mic dejun reusit
Ingrediente
2
Cost estimat: 2.83Euros€ (1.42€/porție)
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Încingem cuptorul la 200 grade C.
Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul.
Spălăm roșia (dacă avem una mai mare) sau două dacă sunt mai mici și se feliază rondele fine.
Curățăm ceapa verde și usturoiul, se spală și se toacă mărunt.
Ouăle se sparg și se pun într-un castron.
Se bat un pic cu o furculiță.
Se condimentează cu sare, piper și busuioc.
Adăugăm cașcavalul ras, ceapa și usturoiul tocat și amestecăm să se omogenizeze conținutul.
Se scoate forma din cuptor, se rotește ușor pentru a ajunge untul topit și pe pereții laterali.
Se toarnă compoziția și se așează feliile de roșii pe margine.
Se dă la cuptor pentru 15 minute.
Servim imediat. - Poftă bună!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 604Kcal
- Carbo: 5.3g
- Grăsimi: 50.4g
- Grăsimi sat.: 27g
- Proteine: 31.5g
- Fibre: 1.4g
- Zahăr: 3.5g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (291g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
In loc de busuioc uscat prefer marar proaspat. este o gustare consistenta si plina de savoare.
am gătit această rețetă
anonymous
O stiu este exelenta!, Dar eu nu o fac la cuptor, o fac pe ochiul de aragaz intro tigaie nonaderenta pe care acopar cu un capac!
am gătit această rețetă
anonymous
Cred ca , este foarte gustoasa .Arata foarte bine.
Multumesc, pentru reteta.
anonymous
Reteta asta am gatiti-o azi dimineata ffb
anonymous
E buna!
anonymous
Foarte buna imi place.
anonymous
Buna, gustoasa
anonymous
Ideala pt mic dejun, dejun sau cina....si intr-adevar foarte gustoasa :-)
anonymous
Excelenta,pentru un mic dejun sau prim fel!
anonymous
Gustoasa si sanatoasa.felicitari pt reteta
Punctează această reţetă