Ficati de porc

Ficati de porc
Felul principal
Foarte ușor
1 h 10 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire10 min
  • Ficati de porc - Preparare etapa 1Spalati si curatati ficatii, ii taiati in 3-4 bucati si ii puneti intr-un recipient in care ati pus laptele, timp de cel putin 1 ora.
  • Ficati de porc - Preparare etapa 2Incingeti untul/uleiul.
    Scoateti ficatii pe prosoape de hartie sa se scurga putin si ii condimentati cu piper proaspat macinat si putina sare pe partea de sus.
    Ii puneti in tigaie cu partea condimentata in jos si acum condimentati si partea de sus.
    Ii prajiti cateva minute pe fiecare parte la foc mediu pana ce prinde o culoare aurie. Adaugati vinul si lasati sa se evapore.
  • Daca va plac mai roz in interior ii scoateti dupa 2-3 minute.
    Ii scoateti pe o farfurie si acoperiti cu folie de aluminium 2 minute apoi ii puteti servi.
  • Am servit cu piure de cartofi cu usturoi si legume sotate + mujdei de usturoi separat.

Punctează această reţetă

MelianMelian

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

miraslau

FOARTE BUN!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am sa spun si eu aici un sfat pe care l-am auzit de la Horia Varlan: Ca sa prinda o crusta frumoasa si sa ramana suculent in interior, ficatul trebuie dat prin faina inainte de a fi pus in tigaie. Stiu ca are dreptate pentru ca am incercat si intr-adevar asa este.

abuz

anonymous

Cuvintul (ficati)) este cel mai gresit dupa mine dupa aceea saratul ficatului in tigaie nu se face niciodata se intareste se sareaza intotdeauna cind estegata si la-ti luat de pe foc voi faceti cum vreti

abuz

anonymous

Primul ficat preparat, care-mi place !

abuz
FoodDesign

FoodDesign

Comentariul tău: ce-mi place ficatul preparat cu vin (neaparat)!!! Frumos platoul de prezentare :)

abuz

anonymous

Comentariul tău:imi place, f.bun

abuz

anonymous

Comentariul tău:bun!

abuz

anonymous

Gustos si frumos prezentat.

abuz

anonymous

Comentariul tău:Condimentarea trebuie facuta cam pe cand ficatul este facut. Daca se condimenteaza cu sara de la inceput ficatul se intareste si nu mai este atat de apetisant. Nu terbuie sa lipseasca de la masa un pahar , ba chiar doua de vin rosu, sec si tare.Antemergator, recomand o tarie gen palinca sau vodka, prima cu multa precautie , nu mai mult de 50 ml.

abuz

anonymous

Comeda nu e rau ntariul tău:

abuz
  • pagina 1 / 2