Negresa cu unt de arahide
Se face foarte usor si are un gust minunat :) Tot ce pot spune:"Esente tari in sticle mici" pentru ca fiecare bucatica nu contine doar multe calorii, ci multe "gigacalorii" :)
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Se pastreaza cate 50 g din untul de arahide si ciocolata.
- Intr-o tigaie mare se pun untul de arahide, ciocolata si zaharul.
- Se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand aproape s-a dizolvat zaharul se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
- Este foarte important ca zaharul brun sa fie fin, caci altfel pana se dizolva zaharul, se arde ciocolata.
Dupa ce s-au omogenizat ouale se adauga faina cu praful de copt si se incorporeaza. - O tava mica cu latura de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.
Untul de arahide pastrat se topeste si se stropeste cu acesta negresa. - Tava se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se scoate, se stropeste cu ciocolata ramasa topita si se lasa sa se raceasca in tava. - Cand se raceste se taie in bucatele si se serveste.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte foarte buna
am gătit această rețetă

sorincoserea
IMI PLOUA IN GURA
am gătit această rețetă
anonymous
Comentariul tău: Draguta reteta. Calorii??
anonymous
ARATA SUPER SI SIGUR E SI DELICIOASA.
anonymous
Buna rau
anonymous
Excelent
anonymous
Super
anonymous
Nu este nici un lichid in reteta?
anonymous
Foarte BUNA!
anonymous
Am facut si e buna
Punctează această reţetă