Negresa cu unt de arahide

Desert
Foarte ușor
50 min

Se face foarte usor si are un gust minunat :) Tot ce pot spune:"Esente tari in sticle mici" pentru ca fiecare bucatica nu contine doar multe calorii, ci multe "gigacalorii" :)

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Se pastreaza cate 50 g din untul de arahide si ciocolata.
  • Intr-o tigaie mare se pun untul de arahide, ciocolata si zaharul.
  • Se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand aproape s-a dizolvat zaharul se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
  • Este foarte important ca zaharul brun sa fie fin, caci altfel pana se dizolva zaharul, se arde ciocolata.

    Dupa ce s-au omogenizat ouale se adauga faina cu praful de copt si se incorporeaza.
  • O tava mica cu latura de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.

    Untul de arahide pastrat se topeste si se stropeste cu acesta negresa.
  • Tava se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

    Se scoate, se stropeste cu ciocolata ramasa topita si se lasa sa se raceasca in tava.
  • Cand se raceste se taie in bucatele si se serveste.

Punctează această reţetă

AAndraR

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Foarte foarte buna

am gătit această rețetă
abuz
sorincoserea

sorincoserea

IMI PLOUA IN GURA

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Comentariul tău: Draguta reteta. Calorii??

abuz

anonymous

ARATA SUPER SI SIGUR E SI DELICIOASA.

abuz

anonymous

Buna rau

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Nu este nici un lichid in reteta?

abuz
Răspuns AndraR:

Exact acestea sunt ingredientele. Untul, ciocolata si zaharul se topesc iar impreuna cu ouale devin o crema in care se poate incorpora foarte usor putina faina din reteta.

anonymous

Foarte BUNA!

abuz

anonymous

Am facut si e buna

abuz
  • pagina 1 / 2