Omleta cu blat de legume

Altele
Ușor
30 min

Omleta mea cu blat de legume s-a nascut in urma ideii de a face o omleta cu blat exact ca de pizza, doar ca nu doream sa fac o pizza la tigaie, ci o omleta. Asa ca m-am gandit cum as putea sa fac sa obtin un blat, dar fara sa se arda sau sa ramana nimic crud. Am vrut sa fac omleta cu dovlecei si ciuperci, sa mai adaug si bacon si cascaval, adica exact ca o pizza, doar sa nu fie pizza.

Ingrediente

4

Preparare

  • Am pus in tigaie cu putin ulei dovleceii taiati felii subtiri. Am folosit ulei pentru wok, e foarte aromat si mirosul de usturoi s-a imbinat tare placut cu legumele din tigaie.

    Am invartit dovleceii de pe o parte pe alta cateva minute pentru a se patrunde bine, apoi am adaugat ciupercile taiate felii mari cu tot cu piciorus.

    Am lasat legumele sa se mai caleasca in ulei cateva minute, apoi am adaugat mirodeniile dorite peste ele. Am pus maghiran, busuioc, oregano, chilli si piper alb – ca o pizza in toata regula
  • Intre timp am batut bine ouale – 3 la numar au fost – am adaugat si aici condimente, in plus fata de ce am enumerat mai sus, am mai adaugat si frunze de telina si o legatura de patrunjel taiat foarte fin.

    Apoi am turnat uniform compozitia de oua in tigaie, peste legume. Cat timp omleta a stat la foc mic, am taiat rapid cateva bucatele subtiri de bacon si le-am asezat pe suprafata omletei.

    Iar deasupra, peste toata omleta, am pus si cateva felii de cascaval si am acoperit totul cu un capac.

    Nu a fost nevoie sa intorc omleta de pe o parte pe alta fiindca s-a creat caldura datorita capacului ceea ce a premis coacerea partii de la suprafata a omletei.

    S-a rumenit frumos pe partea de jos, iar la suprafata a ramas putin suculenta, in timp ce cascavalul s-a topit si s-a intins pe toata suprafata omletei.

    Dupa gust, se poate servi cu ketch-up sau alaturi de cartofi prajiti. In imagine a fost servita alaturi de o felie de orez expandat.

Punctează această reţetă

gatituleojoacaGatituleojoaca

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
KETE

KETE

Cred ca este delicios

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

E super si e si foarte usor de realizat

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicios...

am gătit această rețetă
abuz
cercel ionel_c2013

cercel ionel_c2013

MULTUMIM AM FACUT SI NOI ESTE FOARTE BUNA

abuz

anonymous

O idee excelenta /

abuz

anonymous

Imi place.

abuz

anonymous

Excelent!!! Ador Aceasa reteta ♥

abuz

anonymous

Am s-o incerc curind.

abuz
nina46

nina46

Buuuuna !

abuz

anonymous

Arata f bine!

abuz
  • pagina 1 / 2