Musaca de vinete si carne de vita

Felul principal
Ușor
1 h 30 m

Pentru aceasta musaca am folosit legumele vedeta ale sezonului: vinete, dovlecei, ardei capia si rosii in combinatie cu carne tocata de vita – cum am mai spus, carnea de vita e mai putin grasa decat cea de porc, iar eu o prefer in mancare fiindca nu-mi plac mancarurile grase.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Am inceput prin a unge cu putin ulei de porumb vasul de yena in care urma sa asamblez musacaua, apoi am taiat felii circulare si subtiri de vanata cu care am tapetat vasul.

    Am asezat feliile de vanata atat pe fundul vasului, cat si pe peretii acestuia. Peste feliile de vanata am imprastiat un praf de mirodenii, puneti ce doriti, eu am ales busuioc si cimbru, piper alb si sare.
  • Peste feliile de vanata am asezat un strat de carne tocata de vita. Peste carnea tocata am asezat un strat de ardei capia taiat cubulete amestecat cu un ardei iute taiat cubulete si un nou praf de condimente.

    A urmat un strat de dovlecei taiati felii circulare care au fost acoperiti cu un strat de carne tocata si iarasi un praf de condimente.

    Aici am tocat cubulete feliile de vanata si de dovlecel care imi ramasesera si nu mai aveam unde sa le pun; le-am intins peste stratul al doilea de carne tocata.

    Deasupra am asezat un strat de rosii taiate felii, stropite cu putin ulei si cu busuioc din plin.
    Peste fiecare strat presaram condimente dupa gust.

    Am dat la cuptor pentru aproximativ o ora si am scos tava atunci cand zeama pe care si-o lasasera legumele a scazut la jumatate.

Punctează această reţetă

gatituleojoacaGatituleojoaca

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Super buna, merge si rece !!! Felicitari

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cultura ta generala e cam la pamant, se pare ca n-ai auzit de orasul german Jena (citeste Iena) unde se fabrica tot felul de sticle speciale, printre care si termorezistente.Pacat de musaca, e mancarea mea preferata. Original nu se face cu carne de porc, nu pentru ca ar fi mai grasa dar e o mancare din Orientul apropiat, turcii si arabii nu mananca porc! Vinetele le pun in vasul Jena dupa ce le-am copt pe plita, fara ulei.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Minunata reteta.O recomand calduros.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

"vasul de yena"? Ce inculta esti, proasta dracului! Mars de aici, ca puti a ignoranta!

abuz

anonymous

F.gustos,bun

abuz

anonymous

Buna ziua, pentru musaca cu vinete si carne de vita, va intreb nu se prjesc vintele, nu se caleste carenea de vita?
Multumesc

abuz

anonymous

Minunatä prezenta ardeilor si a dovlecelului ; poate ar merge un pic de smântânä ?

abuz

anonymous

Super buna !

abuz

anonymous

F. usor de facut

abuz
angela2011

angela2011

BUNA RETETA ...AM SA INCERC SI EU !

abuz
  • pagina 1 / 3