Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )

Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )
Altele
Foarte ușor
20 min

Nu stii ce garnitura sa alegi pentru cina ? Uite aici o idee. Aceasta garnitura este foarte des intalnita in Belgia.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare5 min
Gătire15 min
  • Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel ) - Preparare etapa 1Puneti buchetelele de conopida la fiert in apa cu sare pt 12-15 minute apoi o lasati la scurs.
  • Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel ) - Preparare etapa 2Intre timp topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati energic.

    Luati craticioara de pe foc si treptat adaugati laptele iar apoi branza rasa.

    Continuati sa amestecati si puneti cratita inapoi la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat atat cat doriti.

    Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper ( de preferinta alb ) si serviti deasupra conopidei.

Punctează această reţetă

MelianMelian

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

F.buna sanatoasa

abuz

anonymous

Pare bun! tr facut !!

abuz

anonymous

Trebuie facut

abuz

anonymous

Hmmm!

abuz

anonymous

Foarte gustos

abuz
bledea_l2013

bledea_l2013

Usoara mincare

abuz

anonymous

Excelenta, rapida si gustoasa

abuz

anonymous

Ptr. Romania...poate fii considerate o "garnitura" buna dar, hai sa va spun eu variant mai simpla: la crema béchamel, puneti toate ingredientele intr-o cratita + un ou. Mestecati totul pana se ingroasa compozitia si o rasturnati peste conopida. Deasupra presarati pesmet si dati totul la cuptor, pana se rumeneste suprafata! Se serveste dupa 1/2 de ora.......
Deliciul poate fii faptul ca are o crusta crocanta!!! Spor la treaba, fetelor!!!

abuz
Melian
Răspuns Melian:

Ok, doar ca reteta pe care tocmai ai scris-o este un "gratinat" si nu doar un bechamel.
Vezi reteta postata astazi pe blogul meu. Spor la gatit si mersi de comment :)

anonymous

Este foarte bun si sanatos ,la fel si el brocoli;se poate prepara in mai multe feluri sau pt cei ce nu le place ,simplu taiat bucatele mici si pus in ori mincare

abuz

anonymous

Astazi pregatesc si eu...mmm, ce bun !

abuz
  • pagina 1 / 2