Negresa cu visine si ciocolata

Negresa cu visine si ciocolata
Desert
Ușor
1 h 15 m

Desert dulce-acrisor

Ingrediente

8

(pentru o tava de 24x35cm):

Pentru sosul de ciocolata:

Preparare

Preparare30 min
Gătire45 min
  • Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr o sita sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final.

    Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema.
    Se adauga uleiul in ploaie si se amesteca foarte bine.

    Se adauga si laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt.

    Se amesteca cu o lingura de jos in sus pana la incorporarea totala a fainii.

    Compozitia rezultata se toarna intr o tava tapetata cu hartie de copt si peste ea se adauga visinele.

    Se da tava la cuptor la 175 grade pentru 35-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
    Cand este gata se lasa sa se raceasca si se pregateste sosul de ciocolata.

    Intr o craticioara se pune sucul lasat de visine si se incalzeste pe foc.

    Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se adauga ciocolata si untul.

    Se amesteca bine pana la topirea acestora rezulta un sos dulce acrisor foarte bun.

    Se taie negresa in patratele si se torna sosul peste ea in tava, avand grija ca sosul sa patrunda printre taieturi.

    Se lasa prajitura cateva ore la frigider si se serveste cu pofta.

Punctează această reţetă

SStefy harnicutza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Musai trebuie s-o incerc!!!

abuz

anonymous

Pare buna si usor de realizat...

abuz

anonymous

Este o prajitura excelenta adorata de austrieci

abuz

anonymous

Mi se pare mult uleiul.

abuz

anonymous

Eu mai pun si nuca in coca rezultata

abuz

anonymous

Merita incercata

abuz

anonymous

Merita sa o fac in acest sfarsit de saptamana.

abuz

anonymous

Gustoasa !

abuz

anonymous

F buna

abuz

anonymous

O fac si eu sambata.sper ca o sa placa tuturor.

abuz
  • pagina 1 / 2