Midii în sos provensal

Midii în sos provensal
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
30 min

Un pic din Franta

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Topim untul într-o cratiță înaltă (în cazul în care scoicile le lăsați întregi).
    Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise.
    Adăugăm scoicile, usturoiul tocat mărunt și roșiile tocate.
    Stropim totul cu vin alb.
    Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute, zgâlțâind cratița ușor.
    Condimentăm după gust cu sare și piper proaspăt râșnit.
    După ce oprim focul adăugăm pătrunjelul proaspăt tăiat și amestecăm bine.
    Se scot toate într-un bol, ușor cu o paletă mare.
    În cazul în care folosiți scoicile întregi, cele care nu se deschid în timpul preparării se vor arunca.
    Poftă bună!
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
28/08/2014

"Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise." Poftim? Voi chiar cititi? Ce a zis medicul?

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
18/02/2014

Super ok

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
19/09/2016

Care este sosul provensal?Rosiile ,patrunjelul ,usturoiul si sarea si piperul? Eu stiam ca ierburile de Provance contin mai multe verdeturi (cimbru ,maghiran ,patrunjel ,etc.)

(0) (0) abuz
12/09/2015

O voi incerca in weekend

(0) (0) abuz
asy95, 30/03/2014

Delicios

(0) (0) abuz
19/02/2014

Excelent

(0) (0) abuz
19/02/2014

Am facut,foooaaarte bune !!!

(0) (0) abuz
18/02/2014

MENIU FOARTE SANATOS

(0) (0) abuz
AliceM
AliceM, 18/02/2014

Simplu si ametitor de gustos! Multumesc pt sharing.

(1) (0) abuz
16/01/2013

Bravoooooooooooooooooo

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2