Midii în sos provensal

Un pic din Franta
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Topim untul într-o cratiță înaltă (în cazul în care scoicile le lăsați întregi).
Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise.
Adăugăm scoicile, usturoiul tocat mărunt și roșiile tocate.
Stropim totul cu vin alb.
Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute, zgâlțâind cratița ușor.
Condimentăm după gust cu sare și piper proaspăt râșnit.
După ce oprim focul adăugăm pătrunjelul proaspăt tăiat și amestecăm bine.
Se scot toate într-un bol, ușor cu o paletă mare.
În cazul în care folosiți scoicile întregi, cele care nu se deschid în timpul preparării se vor arunca.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
28/08/2014
"Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise." Poftim? Voi chiar cititi? Ce a zis medicul?
am gătit această rețetă
19/09/2016
Care este sosul provensal?Rosiile ,patrunjelul ,usturoiul si sarea si piperul? Eu stiam ca ierburile de Provance contin mai multe verdeturi (cimbru ,maghiran ,patrunjel ,etc.)
A
