Prajitura diplomat de post

Desert
Ușor
1 h 15 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare45 min
Gătire30 min
  • Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 30 de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.
    Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.
    In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.
    Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.
    Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii. Am dat cateva ore la rece inainte de a servi.

Punctează această reţetă

Oana D.Oana D.

Întrebări

Buna ziua ma intereseaza mult aceasta prajitura de post dar nu stiu din ce se otine frisca. multumesc

Frisca lichida din comert, vegetala. Nu este sanatoasa, adevarat, dar alta frisca de post nu exista.

Buna ziua, Arata minunat , ni se pare curios ca n-ai scris ouale. este fara ? Mersi

Buna ziua! Pai din moment ce este o prajitura DE POST, e firesc sa nu aiba oua in compozitie. Si gelatina trebuie eliminata din glazura - la vremea postarii retetei am crezut ca gelatina din comert este un produs eminamente chimic,dar ea se obtine din oase, deci nu e de post.

Dupa cate stiu eu, frisca nu este post, daca este, atunci v-as ruga sa-mi spuneti, cum se obtine. multumesc

Eu stiam ca frisca lichida, din comert, este vegetala, cel putin pe eticheta asa scrie. Daca nu este asa, imi cer scuze pentru greseala si recomand folosirea unei creme pe baza de faina si margarina pentru aceasta prajitura.

Cand ati scris (...) "de post", la ce v-ati gandit? Ce anume inseamna "de post"? Frisca, chiar si vegetala, contine cazeina. Cazeina e proteina ANIMALA. Asta inseamna ca NU e de post.

La reteta de pe blog exista niste comentarii unde mi s-a spus acest lucru. Eu nu stiam ca gelatina nu este de post - de fapt, pur si simplu nu m-am gandit la asta niciodata.
Ulterior acelei atentionari am scris pe blog faptul ca prajitura se face fara acel strat de gelatina pe deasupra.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/2011/04/prajitura-diplomat-de-post.html

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 8

Andreea

Perfecta pt cine are alergie la lactate

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Frisca nu este de post

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super de bune

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Superb

am gătit această rețetă
abuz
condurache_m2013

condurache_m2013

Suna foarte bine foarte tare reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Superb !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

As pune zaharul cu coaja rasa de lamaie si de portocala ,e mai aromata asa

am gătit această rețetă
abuz
mariana_v2013

mariana_v2013

Fr fr buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O reteta binevenita,dar gelatina este de post?

abuz

anonymous

Cine vrea sa tina post poate face prajitura dar fara frisca si gelatina.ancercati o glazura si nuca de cocos

abuz
  • pagina 1 / 8