Prajitura diplomat de post
Ingrediente
Preparare
- Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 30 de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.
Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.
In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.
Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.
Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii. Am dat cateva ore la rece inainte de a servi.
Întrebări
Buna ziua ma intereseaza mult aceasta prajitura de post dar nu stiu din ce se otine frisca. multumesc
Frisca lichida din comert, vegetala. Nu este sanatoasa, adevarat, dar alta frisca de post nu exista.
Buna ziua, Arata minunat , ni se pare curios ca n-ai scris ouale. este fara ? Mersi
Buna ziua! Pai din moment ce este o prajitura DE POST, e firesc sa nu aiba oua in compozitie. Si gelatina trebuie eliminata din glazura - la vremea postarii retetei am crezut ca gelatina din comert este un produs eminamente chimic,dar ea se obtine din oase, deci nu e de post.
Dupa cate stiu eu, frisca nu este post, daca este, atunci v-as ruga sa-mi spuneti, cum se obtine. multumesc
Eu stiam ca frisca lichida, din comert, este vegetala, cel putin pe eticheta asa scrie. Daca nu este asa, imi cer scuze pentru greseala si recomand folosirea unei creme pe baza de faina si margarina pentru aceasta prajitura.
Cand ati scris (...) "de post", la ce v-ati gandit? Ce anume inseamna "de post"? Frisca, chiar si vegetala, contine cazeina. Cazeina e proteina ANIMALA. Asta inseamna ca NU e de post.
La reteta de pe blog exista niste comentarii unde mi s-a spus acest lucru. Eu nu stiam ca gelatina nu este de post - de fapt, pur si simplu nu m-am gandit la asta niciodata.
Ulterior acelei atentionari am scris pe blog faptul ca prajitura se face fara acel strat de gelatina pe deasupra.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/2011/04/prajitura-diplomat-de-post.html
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Andreea
Perfecta pt cine are alergie la lactate
anonymous
Frisca nu este de post
anonymous
Super de bune
anonymous
Superb

condurache_m2013
Suna foarte bine foarte tare reteta
anonymous
Superb !
anonymous
As pune zaharul cu coaja rasa de lamaie si de portocala ,e mai aromata asa

mariana_v2013
Fr fr buna
anonymous
O reteta binevenita,dar gelatina este de post?
anonymous
Cine vrea sa tina post poate face prajitura dar fara frisca si gelatina.ancercati o glazura si nuca de cocos
Punctează această reţetă