Pate de ficat ( de casa)
Ingrediente
2
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- 1. Mai intai se curata bine ficateii, apoi se spala in apa rece si se lasa la scurs ( intr-o strecuratoare); intre timp curatam si legumele ( ceapa , morcovul si usturoiul), apoi le tocam marunt, iar cat timp ficateii se vor scurge de apa le vom pune la calit, intr-o tigaie incapatoare ( gen wok) in cele 2 linguri de unt.
2. Cand legumele s-au calit ( ceapa devine sticloasa) , vom adauga si ficateii scursi de apa si lasam totul la prajit, la foc mediu pana scade sosul lasat de ficatei; ulterior acestui pas adaugam si vinul ,condimentele si frunzele de dafin.
3. Ficateii se lasa la fiert pana vinul scade complet, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in tigaie, pentru a nu se lipi ; e recomandat totodata ca tigaia sa fie acoperita cu un capac, deoarece, la prajit ficateii sar.
4. Ficateii sunt gata dupa aproximativ 20 min; dupa ce s-au facut ii punem din nou la scurs, intr-o strecuratoare ( avem grija sa scoatem si frunzele de dafin), apoi ii mutam intr-un castron inalt si, cu ajutorul mixerului vertical ii vom pasa, adaugand totodata si 2 linguri de unt + 1 lingura cu smantana ( face pasta de ficatei mai cremoasa, adica mai putin inecacioasa).
asta a fost tot! se serveste cu mare pofta pe felii de paine proaspata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
15/01/2014
Buna reteta, doar ca eu nu am pus vin( nu imi place gustul) si am pus zeama de supa(cub de gaina). Nu a mai fost nevoie de untul si smantana de la final.Multumesc de reteta.
am gătit această rețetă
17/02/2014
!. Ficateii de fierb , nu se prajesc .
2. Ce are de a face morcovul in pateul de ficat?
3. Idem , usturoiul ?
4. Se poate pune in compozitie un pic de coniac bun, nu vin.
16/02/2014
Ati prezentat o reteta taraneasca de pate. Pateul se face fara ceapa prajita, ficateii se fierb, se pune unt si mirodenii, se paseaza si gata. Nu vinde o mancare de ficat obisnuita drept pate.