Tort bradut de craciun
Ingrediente
8
blat:
crema:
decor:
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Se separa albusurile de galbenusuri
se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat uleiul
albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat,apoi se adauga "maioneza" de galbenusuri,se amesteca usor
se adauga faina usor,se incorporeaza bine - Se pune pe tava de cuptor hartie de copt ,se toarna aluatul si se da la cuptor pana se face auriu (aproximativ 30 minute)
- Se pregateste crema:
se topeste ciocolata,apoi se ia de pe foc si se adauga mascarpone
se amesteca bine pana la omogenizare
atentie! crema trebuie facuta cand se scoate blatul pentru ca se intareste cand incepe sa se raceasca - Se scoate blatul,se indeparteaza foaia de copt , se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 - 3 pe verticala
se decupeaza o foaie de hartie in forma de brad si se aseaza deasupra blatului. se taie blatul in forma bradului - Se intinde crema pe toate blaturile tortului inclusiv pe deasupra
- Se imbraca tortul bine in ciocolata,apoi se aseaza stelutele dejur imprejur formand conturul bradului
- Se poate orna dupa dorinta fiecaruia
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
T