Salata de boeuf

Salata de boeuf
Antreuri
6 porții
Foarte ușor
15 min

Aceasta salata este derivat din salata Olivier.


Ingrediente

6

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Salata panzanella - salata italiana


Preparare



Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
Malina, 25/12/2019

Eu pun mărul crud.

am gătit această rețetă
(0) (1) abuz
06/05/2015

Buna rau!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
06/05/2015

Daca e cu carne de pui, nu ti-as recomanda sa spui numele salatei, pentru ca s-ar putea sa deranjeze unele urechi mai pudice. Oricum "Etapa 1" si "Etapa 3" sunt scrise de un analfabet!

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
16/03/2015

Fff.bun

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
22/12/2014

Foarte buna!!!

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
steve_s2022, 25/12/2023

Nu are nicio legatura salata de beuf. Aiureala/abureala culinaristica. Si unde mama dracului ai invatat limba romana? In Asia? Asa se pare ca to esti PROASTA.

(0) (0) abuz
Hahaha, 29/12/2021

La pamant!
O fi buna dar e orice altceva nu salata de boeuf.

(0) (0) abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 29/12/2021

Vai mama ei de traducere! Daca o faci cu carne de pui nu mai e " salata boeuf" ci "salata a la russe cu pui"! Nu prea inteleg ce cauta boiaua de ardei iute aici si de cand se pun masline verzi in salata boeuf? P.S. Nu este indicat sa se dea carnea prin masina de tocat pentru ca iese un terci de carne care nu se mai simte in salata, cel mai bine este sa fie tocata marunt cu cutitul.

(0) (0) abuz
livia_u2019, 25/12/2019

Reteta clasica romaneasca.

Ingrediente:

Carne de vita ori piept de pui (cantitatea de carne trebuie să fie aproximativ 40% din cantitatea totală de salată)
3-4 morcovi mari
2 rădăcini mari de pătrunjel
5-6 cartofi
1 ţelină
1 borcan mare de castraveţi muraţi
500 g maioneză
sare
piper
muştar

Mod de preparare:

După ce ai fiert carnea şi legumele cu puţină sare în apă, le scoţi din apă şi pui totul deoparte într-un castron.
Până se răcesc acestea, taie castraveţii cubuleţe si stoarce-i bine în pumn, apoi aşază-i într-un lighean. Tot de aceeaşi mărime taie şi restul legumelor, tot cubuleţe. La final, dai carnea de pui prin maşina de tocat şi apoi carnea tocată o adaugi la legumele deja tăiate.

Adaugă sarea, piperul şi câteva linguri de muştar. Lasă totul deoparte şi prepară 500 g de maioneză. Pune în salată 3/4 din maioneză şi amestecă. După ce s-a omogenizat toată compoziţia, poţi aranja totul pe platouri, iar cu ultimul sfert de maioneză rămas şi cu alte legume decorează salata.

(0) (2) abuz
13/05/2015

Completa,f.buna

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2



+