Pui la cuptor cu sos de iaurt
Pentru ca nu am mai postat nici o reteta de regim de ceva vreme, am hotarat sa fac acest pui la cuptor cu sos de iaurt, deosebit de bun si usor. Din cand in cand mai sunt si eu la dieta si, daca mananc cate o prajitura, macar mancarea sa o fac mai dietetica! :-)
Ingrediente
2
Pentru sos:
Cus cus:
Preparare
Preparare10 min
Gătire40 min
- Mai este nevoie de explicatii? :-)
Este cat se poate de simplu:
Spalam ciocanele bine in apa rece, apoi le asezam intr-o tavita de yenna, le ungem cu ulei si le asezonam cu vegeta, boia, piper si cimbru dupa care le pensulam cu o pensula de silicon sa uniformizam. Le introducem in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumenesc frumos! - Pentru cus cus procedam asa: intr-un castron sau craticioara, punem o cana de cus cus uscat peste care turnam doua cani de supa fierbinte sau apa fierbinte amestecata cu o lingurita de vegeta sau un cubulet de pui concentrat. Deasupra punem si un cubulet de unt sau 2 linguri de ulei.
- Pentru sosul de iaurt: intr-un castronel potrivit, punem iaurtul cu patrunjelul tocat si cu 2 catei de usturoi pisati. Asezonam cu sare dupa gust.
- Eu am avut niste broccoli la abur dar voi va puteti face ce legume va plac, morcovei baby, sparanghel, vinete sau dovlecei etc, sa fie si o leguma ceva acolo, ca este foarte hranitor!
Mie mi-a placut in mod deosebit si, daca nu mai aveti idei pentru masa de pranz, sau chiar de seara, va invit sa incercati reteta mea, care este extrem de simpla dar delicioasa!
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Amalia,
23/05/2017
Voi astia care tot comentati ca se foloseste multa vegeta, sigur nu folositi????....atata vrajeala aveti.... Nu va place, puneti sare si basta, dar va place sa iesiti in evidenţă
am gătit această rețetă
20/07/2015
Nu mai vreau sa aud de vegeta!
la uns bunica folosea o pana de gasca. de unde pensula de silicon? e asa de important cu ce ungem?
20/07/2015
Păi aici de bază pare a fi doar vegeta care transformă orice mâncare în otravă curată!
V
vasile barbascu,
28/02/2015
Toate bune si frumoase , doar ca eu as fi exlus din start vegeta . Prefer supa naturala .