Prajitura greceasca cu sirop, din foi de placinta
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Se zdrentuiesc fara mila:
Acum e momentul pentru a va rezolva vechile rafuieli, ramase nerezolvate bineinteles, la nivel mental. - Se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine.
- Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent.
- Se da prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit. Intre timp se prepara siropul de zahar ars: ardeti pe foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar.
- Cand incepe sa se caramelizeze adaugati trei pahare mari de apa. Lasati sa se topeasca caramelul si fierbeti pana scade putin.
- Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda. Nu va grabiti, siropul se va absorbi incet, incet pe masura ce-l turnati.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este ffff buna
am gătit această rețetă
anonymous
Ffffffffff buna si usoara ,poate un pic mai putin zahar ...
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta!
am gătit această rețetă
anonymous
Super
am gătit această rețetă
anonymous
Eu prfer versiunea cu sirop de lamaie, mai ales vara. Multumesc pentru reteta
Miha
am gătit această rețetă
anonymous
Delicios
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta,,usor de preparat si foa
rte buna,,,merita sa incercati,,
am gătit această rețetă
anonymous
Buuuuuuuuuuuuun
am gătit această rețetă
anonymous
Comentariul tău:Foarte buna
am gătit această rețetă
anonymous
E rapida, nu e scumpa, e excelenta cand nu prea ai bani si inspiratie. Vara e minunata, e racoroasa, mai ales in varianta cu lamaie. Pierdusem reteta, ma bucur ca am regasit-o.
am gătit această rețetă
Punctează această reţetă