Prajitura cu nuca si gem de caise

Desert
6 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Pentru aluat:

Pentru umplutura:

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Prima data am facut aluatul. A amestecat galbenusurile cu margarina, zaharul, smantana si praful de copt + bicarbonatul stinse cu lapte. Le-a omogenizat si apoi am adaugat faina pana am obtinut un aluat potrivit care nu se lipeste de maini , dar nici nu este tare.
  • Ingredientele difera putin. L-a impartit in doua parti. Trei sferturi, l-a intins de dimensiunea tavii si l-am asezat in tava. tava nu trebuie unsa neaparat, pentru ca aluatul este suficient de uns. Peste aluatul intins in tava, a turnat un strat generos de gem de caise.
  • A batut spuma albusurile cu putin praf de sare. Apoi, a adaugat treptat zaharul si am batut in continuare, pana s-a dizolvat. A ras coaja de la o lamaie in spuma si a adaugat jumatate din cana de nuca macinata, amestecand usor, de jos in sus.
  • Cealalta jumatate am presarat-o peste gem, in tava. A turnat si spuma deasupra si a nivelat-o cu un cutit. Restul aluatului, 1/4, l-a intins subtire si am taiat fasiute pe care le-am asezat deasupra spumei, sub forma de grilaj, am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 25-30 de minute.
AAlexa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

18/01/2014

Good

(0) (0) abuz
20/12/2013

SUPER

(0) (0) abuz
06/10/2013

Usor de facut, excelenta la gust!!!!

(0) (0) abuz
27/04/2013

E excelenta,vo recomand la toti

(0) (0) abuz
14/03/2013

Superba!!!

(0) (0) abuz
seraluma, 31/08/2012

Delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) abuz
17/07/2012

Este super faina ! merita incercata

(0) (0) abuz
28/04/2012

Asta este prajitura pe care o facea mama in copilarie,o taia cu paharul sub forma de semilune !

(0) (0) abuz
22/04/2012

Foarte buna am incercato

(0) (0) abuz