Pentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire.
Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit.
Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calitesi se ruleaza cat mai strans posibil.
Ruloul obtinut se pune intr-o tava (de cozonac) unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte.si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste. Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.
N-am înţeles dacă fiecare foaie se întinde şi se acoperă cu mere,deci rezultând două rulori,sau, după ce s-a acoperit o foaie cu mere,se pune peste ea cealaltă foaie întinsă şi acoperită cu mere,formându-se astfel un singur rulou din ambele foi ?
Sincer nu am încercat aceasta rețeta dar stau de ceva vreme sa caut o rețetă care sa conțină pașii compleți fara mașini de pâine și fără foietaj cumpărat. Sunt sigura ca aceasta rețeta este excelenta dar nu toată lumea are mașină de pâine...
Comentarii (24):
Este foarte buna
F bun...
Este o placinta de casa care se face destul de usor dar, care
are un gust placut. Este facuta mai des toamna si iarna.
"Miha278", iarasi esti VARZA !!!
Placinta este placinta.
Ruada este rulada.
In mintea ta, totul este o varza !!!
N-am înţeles dacă fiecare foaie se întinde şi se acoperă cu mere,deci rezultând două rulori,sau, după ce s-a acoperit o foaie cu mere,se pune peste ea cealaltă foaie întinsă şi acoperită cu mere,formându-se astfel un singur rulou din ambele foi ?
Sincer nu am încercat aceasta rețeta dar stau de ceva vreme sa caut o rețetă care sa conțină pașii compleți fara mașini de pâine și fără foietaj cumpărat. Sunt sigura ca aceasta rețeta este excelenta dar nu toată lumea are mașină de pâine...
Like
Superb
A iesit foarte buna...
Super