Va tenteaza o paella ca in Spania? Daca da, va propunem o reteta explicata pas cu pas. Veti realiza ca paella este mult mai usor de facut decat va imaginati ;-)
O mica precizare: daca doriti sa creati o paella frumoasa, traditional spaniola, nu amestecati niciodata carnea cu pestele! Trebuie sa fie ori una ori cealalta.
Bulionul din creveti : Decorticati crevetii si 3 langustine. Strangeti carapacele si caliti-le timp de 5 minute in ulei de masline intr-o cratita mare.
Adaugati 1 litru de apa, lasati sa fiarba, acoperiti si gatiti timp de 20 de minute. Luati de pe foc si cu un zdrobitor, presati bine carapacele. Apoi, filtrati pentru a colecta numai lichidul. Puneti deoparte.
Midiile: Curatati si taiati mustatile midiilor si puneti-le intr-o oala. Adaugati putina apa, acoperiti si gatiti timp de 15 minute. Dupa acest timp, midiile ar trebui sa se deschida. Desfaceti si scoateti carnea. Pastrati 6 midii deschise pentru decor. Puneti-le deoparte.
In vasul de paella, incalziti uleiul de masline. Gatiti ardeii, tocati marunt.
In timp ce ardeii se gatesc, zdrobiti cateii de usturoi si adaugati patrunjelul tocat, sarea, piperul si sofranul. Amestecati bine.
Adaugati acest amestec peste ardei. Decojiti rosiile, zdrobiti-le si si adaugati-le in tigaie. Lasati la gatit 5 minute.
Curatati calmarul si pastrati doar partea comestibila, taind-o sub forma de inele. Adaugati inele de calmar in tigaie, precum si scoicile curatate.
Lasati sa se gateasca timp de aproximativ zece minute, amestecand din cand in cand. Toate scoicile ar trebui sa se deschida.
Apoi adaugati orezul, crevetii si zeama de creveti. Amestecati bine.
Distribuiti bine preparatul in vasul de paella si acoperiti-l cu bulion. Adaugati colorantul alimentar si amestecati. Asezati crevetii ramasi si langustinele pe care le-ati pus deoparte. Odata ce boabele de orez s-au fiert, setati caldura la mediu si gatiti timp de 20 de minute. Dupa aceste 20 de minute, opriti focul si acoperiti paella cu un prosop curat de bucatarie. Lasati acoperit 5 minute.
Paella dvs. cu fructe de mare este gata, trebuie doar sa o decorati cu o jumatate de lamaie!
Aceasta reteta o fi ce vreti voi , dar paella cu siguranta nu e ! Sa incepem de la cratita , ptr. 400gr de orez o cratita de 30 cm e f. mica , trebuie sa ramana orezul gata de grosimea unui deget , asa ca vorbim de o cratita de peste 45 cm . Nu se pun ardei nici verzi nici rosii , nu se pune bulion , nu se pune piper si ce e mult mai important la o paella pui intai supa dupa care orezul si niciodata nu se amesteca cu celelalte ingrediente ! Nu mai stricati retetele originale !
Patrunjel???? Absolut interzis sa pui patrunjel in paella. Sosul de paella se face din ardei, rosii, ceapa si usturoi taiate cat mai marunt incet si la prajit un ulei de masline la foc mic.
Comentarii:
Eu am vazut paella cu fructe de mare ,orez ,ardei si mazare pe un post tv ,asa ca nu are ce sa fie rau
Vaia mierda
Asta este pilaf cu ceva...foarte departe de ceea ce se numeste paella
Aceasta reteta o fi ce vreti voi , dar paella cu siguranta nu e ! Sa incepem de la cratita , ptr. 400gr de orez o cratita de 30 cm e f. mica , trebuie sa ramana orezul gata de grosimea unui deget , asa ca vorbim de o cratita de peste 45 cm . Nu se pun ardei nici verzi nici rosii , nu se pune bulion , nu se pune piper si ce e mult mai important la o paella pui intai supa dupa care orezul si niciodata nu se amesteca cu celelalte ingrediente ! Nu mai stricati retetele originale !
Patrunjel???? Absolut interzis sa pui patrunjel in paella. Sosul de paella se face din ardei, rosii, ceapa si usturoi taiate cat mai marunt incet si la prajit un ulei de masline la foc mic.