Petitchef

Marshmallow

Marshmallow Le-as spune bezele, insa nu au urma de albus in compozitie.
Copiilor le plac mult :) (ups!!)
Daca inlocuiti apa cu diferite siropuri/sucuri (zmeura, capsuni, afine etc) obtineti culori si arome diferite. Culoare se poate da si cu cate-un strop de colorant alimentar.

Cand vine frigul si-aveti pofta de-o cana de ciocolata calda, 2-3 marshmallows simple asezate deasupra spumei , dau bauturii, un farmec sporit si-o indulcesc exact cat sa nu deranjeze :)

Pt marshmallow:
- intr-un bol se topesc 375g de zahar in 75ml apa/suc calduta si se adauga o lingurita de esenta de vanilie
- 5 lingurite de gelatina se dizolva intr-o cana in 125ml apa calduta, se amesteca pana se dizolva bine si se adauga peste compozitia din bol
- se amesteca cu mixerul aproximativ 10 minute sau pana capata consistenta unui meringue

Inainte si dupa

- se tapeteaza cu folie de plastic o forma de cca 32x22 cm
- folia se uleiaza bine cu ulei begetal si se toarna compozitia de marshmallow
- se lasa peste noapte la frigider
- a 2 zi se scoate cu tot cu folie de plastic, se pudreaza cu zahar pudra, se taie in cubulete
- fiecare cubulet se tavaleste prin zahar pudra (din cel cumparat sa fie deja amestecat cu amidon), apoi se lasa toate pe un gratar pentru 24 de ore
- se pun intr-o caserola ce se inchide ermetic si se pun in camara la racoare

Ciocolata calda
- 250ml lapte + 50g ciocolata (amaruie/cu lapte)+ un strop de esenta de vanilie se infierbanta
- pentru spuma se bate amestecul cu mixerul pe viteza maxima pt 2 minute
- se toarna in cana preferata :) se aseaza 1-2-3 marshmallows (depinde cat de mari le taiati)

Aici am niste marshmallow cumparate insa am sa le gasesc o utilitate in curand si veti vedea de ce au farmec si asa dulce :) colorate.

Am vazut marshmallow brune ori cu picaturi de ciocolata.
Metoda de preparare este extrem de usoara, ce adaugati in amestec inainte de a-l turna in forma depinde doar de voi :)







Comentarii:

19/02/2014

Sunt mult mai bune decat cele din comert Multumim pentru reteta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu mere
Placinta cu mere
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sirop natural din menta
Sirop natural din menta
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fursecuri cu untura
Fursecuri cu untura
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cornulete fragede cu rahat
Cornulete fragede cu rahat
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Taietei cu nuca
Taietei cu nuca
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează