Mancare rece (tocanita)

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se pune intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei sa se inmoaie, cu capacul pus.
  • Intre timp se portioneaza carnea in prealabil spalata, si se pune intr-un vas cu restul de ulei, cateva minute, sa prinda o crusta superficiala.Se da sare si piper.
  • Dupa 5-10 minute se adauga ceapa peste carne. Se adauga apa sa acopere mancarea si se lasa la fiert la foc mic pana cand scade sosul, adica aproximativ 30-40 de minute.
  • Inainte de a inchide aragazul, puneti zeama de lamaie si o lingurita de bulion, sau rosia taiata cubulete si maslinele in mancare si mai lasati sa dea cateva clocote (5 minute).
  • La urma puneti 4-6 jumatati de felii de lamaie in mancare.
  • Se serveste cu mamaliguta, sau cu paine, calda sau rece, fiecare cum prefera mai mult.

Punctează această reţetă

Oana D.Oana D.

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Bun a reteta asta

abuz

anonymous

Am sa o ncerc sa vad daca e buna

abuz

anonymous

Cel mai bun gust o are cand e rece..

abuz

anonymous

E binisor

abuz

anonymous

Arata bine

abuz

anonymous

Si de rosii si bulion ai uitat __)

abuz

anonymous

Imi place foarte mult...am sa fac si eu

abuz