Petitchef

Jerbo (zserbo szelet)

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cand drojdia a dospit o rasturnam peste restul de ingrediente si framantam. Daca framantati cu mana imprieteniti faina si untul mai intai, deci sa iasa ceva sfarimacios, apoi adaugati restul de ingrediente. Obtinem un aluat elastic si fin pe care-l impartim in 3 bile si le lasam o ora la crescut in loc mai degraba rece.
  • Ne trebuie tava mare de la aragaz, pus hartie de pergament (o prefer celei cerate)Se intind 3 foi subtirele, pe masura tavii de aragaz e perfect.
  • Cum o montam: ungem foaia cu jumatate din cantitatea de gem, presaram jumatate din cantitatea de nuca amestecata cu zahar, aplatizam frumos si acoperim cu a 2-a foaie, aceeasi figura cu gemul si nucile apoi iar a 3-a foaie.
  • Se mai lasa deoparte 30 de minute, apoi se inteapa cu furculita din loc in loc pana jos. Se coace la foc mediu aprox 40-45 minute, cand s-a rumenit e gata.
  • Acum un truc fain care merge la prajitura asta ar fi glazura de ciocolata:
    puneti ciocolata rasa sau picaturile de ciocolata pe blatul fierbinte astepati putin si incepeti sa aplatizati cu cutitul, mai stati putin mai intinde si uite asa obtineti o glazura superba.
  • Bine ar fi sa luati o ciocolata careia nu mai vreti sa-i adaugati arome pt ca la genul asta de glazurare nu puteti adauga nimic.


Poze

Jerbo (zserbo szelet)
Jerbo (zserbo szelet) - poza 2
Jerbo (zserbo szelet) - poza 3
Jerbo (zserbo szelet) - poza 4

Întrebări:




Comentarii (21):

22/12/2013

Fhgvjh

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Este super buna...am mancat ac prajitura si este un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/04/2015

Prajitura e buna ,dar nu sunt toate ingedientele date ,de ex. drojdia ,cat si cum si nici explicatiile nu sunt pe masura ,foile se intind cu mana ,cu sucitorul ,ar trebui explicat si pt cei care fac prima oara sau sunt incepatori

(0) (0) Abuz
28/03/2015

Cred ca buna

(0) (0) Abuz
19/03/2014

Exceptionala!

(0) (0) Abuz
21/02/2014

F. buna

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Super buna ,merita

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Super voi face si eu aceasta reteta.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Caise gratinate
Caise gratinate
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rum baba
Rum baba
12 porții
4 h 20 m
Dificil
4.6 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează