Pentru micul dejun sau pauza de gustare, lasati-va ispititi de briosele noastre pufoase umplute cu ciocolata. Un adevarat deliciu pentru intreaga familie.
Pentru a urma pasii realizarii acestei retete, dar si tehnica noastra de pliere, urmariti cu atentie videoclipul si detaliile din reteta scrisa.
Turnati faina in vasului robotului, apoi sarea si zaharul. Adaugati untul moale si oul. Faceti o gropita pentru a pune drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu zaharul si sarea.Incalziti laptele si adaugati-l.
Framantati aluatul timp de 3 - 5 minute la viteza 2. Formati o bila si acoperiti-o cu un prosop curat. Lasati aluatul sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
Formati o bila din aluatul si impartiti în 8 bile mici de aproximativ 120 gr. Aplatizati bilele cu sucutorul apoi intindeti gemul si rulati pentru a obtine o bagheta.
Taiati bagheta pe jumatate in lungime. Rasuciti cele doua benzi.
Indoiti capetele si orientati-le spre partea centrala pentru a forma un "S".
Asezati briosele astfel formate pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati sa se creasca inca o ora. Introduceti la cuptor 15 minute la 180° C.
Drojdia: Drojdia de panificatie nu trebuie sa intre în contact cu sarea sau zaharul, ci isi va pierde proprietatile. Puteti inlocui 20 de grame de drojdie proaspata cu 15 grame de drojdie uscata pe care va trebui sa o diluati in putin lapte cald inainte de a o adăuga in vas. Umplutura: puteti inlocui ciocolata cu gem (de exemplu)