Friptura de miel la cuptor
O reteta traditionala, pregatita cu putine grasimi.
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
- Mod de preparare
Carnea de miel se spala, se dezoseaza si se taie in bucati cat pentru o persoana. Se pune intr-o tava termorezistenta, se presara sare si piper boabe, se adauga pasta de rosii dizolvata in apa, se adauga usturoiul tocat marunt si apa cat sa stea carnea.
Se preincalzeste cuptorul, se baga tava in cuptor, unde va sta 30 de minute la foc mediu. Se recomanda ca bucatile sa nu fie foarte groase, ca sa se faca mai repede si sa fie frageda carnea.
Inainte de final, se toaca verdeata si se adauga peste carnea de miel. Se poate servi alaturi de o salata de cruditati.
Pentru a evita indigestia, mancati cate putin din fiecare, asta daca nu puteti spune pas bunatatilor. Beti apa ca sa ajutati digestia, evitati sa beti multe pahare cu alcool. Servite inainte de masa cateva felii de fructe, ajuta digestia. Serviti supe si salate la masa, ajuta digestia si previne indigestia si alte probleme cauzate de excesul alimentar sau de ingestia alimentelor grele. Nu exagerati cu fripturile si faceti miscari usoare dupa masa, mergeti prin parc, dansati, numai asa evitati depunerea grasimilor.
Paste fericit si spor la gatit!
Cu drag,
Stama Madalina
http://sanatate-acasa.net/2012/04/14/friptura-de-miel-la-cuptor/
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
11/04/2015
Dacă nu se pune pasta de roșii și se pune cimbru, iese mai bună
am gătit această rețetă
Victoria,
06/08/2017
Suna delicios,acum o bag in cuptor,dejea imi vine sa o mananc cruda,.... a iesit o deliciu e foarte frageda,io am facut ceva in plus,am spalat carnea in otet am lasat-o 5 min si am respalat---o in 4-5 jeturi de apa,am adaugat si putin marar , fffffbun multumim