Supa crema de rosii

Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Puneti ceapa,morcovul, usturoiul, busuiocul intr-o cratita mare cu cateva linguri de ulei de masline.Acoperiti oala si caliti la foc mic timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand.
- Amestecati smantana, galbenusurile si otetul intr-un castronel.In timp ce legumele se calesc, decojiti rosiile si taiati-le grob.Cea mai simpla metoda este scufundarea rosiilor pentru 30 secunde in apa clocotita, apoi se decojesc foarte simplu.Se adauga rosiile in oala, se pune si supa/apa si se fierbe acoperita la foc mic pentru inca 20 de minute.
- Se paseaza supa cu un blender/ mixer de mana, dar cu atentie intrucat e fierbinte.Dupa pasare, se mai pune pe foc cat sa dea in lcocot, apoi se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
- Chiar inainte de servire, se pune amestecul de smantana in supa.O imbogateste si ii da o textura lucioasa si catifelata (supa nu se fierbe ulterior, altfel ouale se zdrentuiesc).Se serveste imediat, cu paine proaspata, si frunze de busuioc (optional).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
B
02/07/2015
CALESTI LEGUMELE 20 DE MINUTE ???? APOI MAI FIERBI SUPA INCA 20 DE MINUTE ??? Ce ai postat tu este aiurea ! se pierd toate vitaminele si mineralele ! doar nu este carne !! DEZASTRU !!!! LASA-TE DE POSTAT RETETE !!!
am gătit această rețetă
25/08/2013
Cu siguranta e foarte delicioasa FARA oua & smantana! Morcovii, ceapa & usturoiul sunt suficiente ptr. gust & consistenta! Ouale....nu se "potrivesc" cu supa de rosii, smantana ii schimba culoarea si textura, dar cel mai important....sunt foarte grele!
am gătit această rețetă
S