Rata cu portocale

Ingrediente
2
Cost estimat: 3.66Euros€ (1.83€/porție)
Preparare
Preparare2 ore
Gătire1 oră
- Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu zeama de lamaie.Daca este posibil il puteti lasa sa se odihneasca asa vreo 2-3 ore la rece(eu l-am lasat peste noapte). Se prajeste in unt pe ambele fete pana se rumeneste bine dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca pentru a putea fi feliat.
Se pastreeaza o parte din grasimea rezultata in care se caleste putin ceapa tocata foarte marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca, apoi cele doua portocale curatate de coaja(neaparat pielita alba)si feliate. Dupa cateva minute se stinge cu sucul de portocala.Deoarece carnea de rata este mai tare am preferat sa feliez pieptul inainte de montare, asa ca am pus feliile in sos, le-am adaugat vinul si le-am lasat la foc mic sa fiarba acoperit pentru a nu se evapora rapid. Daca este nevoie se poate adauga supa de pui.
In timpul fierberii se adauga piperul boabe si se potriveste de sare.Carnea trebuie sa se patunda bine dar nu sa se sfarame.
Rata cu portocale va avea un sos dulce-acrisor, bine aromat si chiar daca am "simplificat-o" putin nu cred ca si-a pierdut cu nimic din savoare. Daca nu va place aspectul portocalelor din sos puteti orna cu portocala proaspata.
Pofta buna!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 280Kcal
- Carbo: 31.1g
- Grăsimi: 4.1g
- Grăsimi sat.: 1.9g
- Proteine: 17.2g
- Fibre: 8.2g
- Zahăr: 29.7g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 11
Informații nutriționale pentru 1 porție (463g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este minunată. O simfonie de gusturi... Savoare garantată
am gătit această rețetă
anonymous
Grozav
am gătit această rețetă
anonymous
O retet f buna si f usoara merita facuta
am gătit această rețetă
anonymous
MI- AI FACUT POFTA `MIINE FAC SI EU
am gătit această rețetă
anonymous
BUNA BUNA AM INCERCAT-O E SUPERBA !!!
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte bun
am gătit această rețetă
anonymous
Hmmm, o reteta pretioasa, dar nu stiu daca o sa le placa la ai mei combinatia.
anonymous
F.reusita
anonymous
Foarte buna
E
elena.bica
Delicios
Punctează această reţetă