Petitchef

PIURE DIN MAZARE BOABE

Felul principal
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Ceapa si usturoil s ecurata de coaja.Ceapa se taie marunt iar usturoiul se feliaza.Intr-o oala potrivuta cant. inngredientel.or se incinge uleiul de masline.In uleiul incins se prajeste usor usturoil dupa care se scoate si se pune deoaprte la scurs pe un sevet de bucatarie.
  • In uleiul din oala se prajeste ceapa pina devine sticolasa si se adaoga 1lc zahar.Se prajeste amestecind mereu pina cind ceapa prinde ?usor? culoare.
  • Se adaoga mazarea si se amesteca mereu, 2-3 min. dupa care se adaoga sare, piper,cca. 5ls apa, 2ls zeama de lamiie si coaja de lamiie.Se amesteca mereu pina cind totul incepe sa fiarba, cca 2-3 min. Se trage de pe foc si cu ajutorul uni MIXER VERTICAL/BATZ se mixeaza totul pina devine un piure fin si eventual se mai condimenteaza dupa gustul personal.
  • Daca cumva pireul este prea tare, se mai poate adaouga ceva apa fierbinte sau ulei de masline.
  • Pireul se poate servii ca atare cu piine alba proaspata sau precum garnitira linga peste sau alt fel de sortiment de carne?.fiecare cum ii place.
  • Inaitne de servire, se presara desupra pentru decoratiune si gust, usturoiul in prealabil prajit si pus la scurs.Sau chiar cu ceapa prajita in prealabil, asa ca la pireul din boabe de fasole.


Întrebări:




Comentarii:

16/02/2014

Am facut si eu !!! Are un gust deosebit. Mai schimbi ceva. E aparte.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2020

O mulțime de greșeli de gramatică

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Prescurtarile sunt jalnice.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Piure de mere la multiooker cookeo
Piure de mere la multiooker cookeo
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează